Animale de companie

#animale #veverite #ingrijire veverite #hrana veverite

Hranirea si ingrijirea veveritelor

Veveritele au inceput mai nou sa fie printre preferintele celor care isi doresc animale de companie. veveritele sunt usor de intretinut, sunt micute, iubitoare si usor de dresat. Pana atunci insa, este necesar sa stii cateva reguli de ingrijire si hranire in ceea ce priveste veveritele.
 

Ingrijire si intretinere

Probabil vei fi tentat sa faci baie veveritelor, insa este bine sa stii ca acestea au grija sa isi pastreze blanita curata, motiv pentru care nu este necesar sa o speli. Pe de cealalta parte, cusca sau casuta veveritelor are nevoie de o curatare periodica. Incearca sa speli de doua ori pe saptamana cusca animalutului, astfel incat acesta sa nu se imbolnaveasca, sa nu isi murdareasca blanita, iar in casa sa nu existe mirosuri neplacute.

In ceea ce priveste cusca veveritelor, retine ca aceasta trebuie sa fie foarte mare. Nu poti inchide o veverita intr-o cusca fabriacata special pentru hamsteri. Veveritele au foste multa energie pe care trebuie sa si-o consume prin miscare fizica. In plus, sunt sanse mari ca veverita sa sufere de claustrofobie si sa se imbolnaveasca.

Tot in cusca trebuie sa aiba o casuta sau un spatiu ferit in care sa se ascunda atunci cand este speriata sau sa isi ascunda mancarea.

Atentie! Evita sa bruschezi veverita sau sa o iei in brate si sa o strangi. Cel mai bine este sa o lasi sa se obisnuiasca cu tine, sa ii permiti sa stea pe umarul tau si sa ii faci usor masaj pe spate. Pe masura ce se va obisnui cu tine, vei putea experimenta lucrurile care ii plac sau nu, fara sa fie stresata sau speriata.

Hranirea veveritei

Nucile reprezinta hrana preferata de veverite,insa acestea sunt bogate in grasimi motiv pentru care este indicat sa nu le oferi prea multe. In afara de nuci, veveritele mai consuma seminte de floarea soarelui , mere, morcovi si napi , fructe de padure si alte fructe tari.

De asemenea, pentru ca dintii veveritelor cresc in continuu, animalutul trebuie sa aiba la dispozitie alimente si obiecte din lemn pe care sa le roada si care sa ajute la tocirea organismului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea