Animale de companie

#pisica #felina #agresivitate #animalute de companie

Pisica te scoate din minti?

Animalutele de companie sunt de regula o bucurie in orice casa insa pot provoca uneori adevarate neplaceri. Unele pisici dezvolta obiceiuri ce te pot scoate din minti. Este bine sa te inarmezi cu rabdare si sa gaseti o metoda sa dezveti felina de comportamentul care te deranjeaza. Iata cateva probleme dar si solutii pentru ele:


1 Imprastie mancarea pe podea


Bolurile din plastic schimba gustul mancarii si al apei pentru ca plasticul gazduieste bacterii. Pisicile simt imediat alterarea gustului si, daca ii dai sa manance dintr-un bol din plastic, este posibil ca aceasta sa fie cauza problemei.

In acest caz este recomandat sa schimbi bolul de plastic cu unul din inox sau din ceramica.

De asemenea, poti incerca sa ii schimbi tipul de mancare sau sa i-o servesti intr-un bol mai adanc. Daca nici aceste solutii nu functioneaza, acorda mai multa atentie pisicii, jucandu-te cu ea inainte sa o hranesti.


2 Refuza litiera


Daca nu este o cauza medicala, motivul pentru care o felina refuza sa-si faca nevoile in litiera este acela ca nu ii place cutia respectiva.

Astfel, ori nu ii place litiera ca atare si vrea alta (neacoperita spre exemplu, daca e prevazuta cu un capac), ori nu-i place nisipul (granulatia sau mirosul, in cazul unui nisip parfumat, nu sunt pe placul ei).

De asemenea, poate nu-i place pozitionarea litierei, mai ales in cazul in care aceasta este asezata langa un aparat zgomotos.

Un alt motiv este acela ca nu este curatata bine. Unele pisici sunt foarte sensibile la astfel de detalii si refuza pur si simplu sa-si faca nevoile daca litiera lor este murdara.


3 Miauna pe timp de noapte


Mieunatul pe timp de noapte este un semn de hipertiroidism , desigur, daca vorbim de o pisica sterilizata, pentru ca altfel am putea vorbi de un semn al dorintei de reproducere .

O alta cauza ar putea fi o schimbare in rutina ori chiar plictiseala .

Verifica starea glandei tiroide la un cabinet veterinar si daca se dovedeste ca nu are nici o problema incearca sa-i cumperi niste jucarii pe care sa i le dai numai noaptea.


4 Ii cade parul in exces


Daca te confrunti cu o astfel de problema este posibil ca aceasta sa fie cauzata de o piele prea uscata, de o alimentatie saraca in nutrienti  sau de stres.

Perie animalutul timp de cinci minute zilnic si acorda o atentie mai mare alimentatiei sale. Opteaza pentru hrana speciala pentru blana. De asemenea, in pet-shop-uri vei gasi tratamente cu aplicare externa pentru stoparea caderii parului.


5 Este agresiva cu strainii


Daca pisica devine agresiva atunci cand pleci de acasa un timp si o lasi in grija unei persoane straine, singurul sfat care este universal valabil este acela ca persoana respectiva nu trebuie sa se apropie de pisica la inceput, ci sa lase pisica sa se apropie de ea.

Prezentarile dintre cei doi se fac treptat pentru ca pisica sa se obisnuiasca si cu persoana noua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea