Animale de companie

#soareci #animalute #dingo #tenia

Top 7 animalele care au produs cele mai mari pagube

In timp ce unele animalute sunt recunoascute pentru faptul ca sunt foarte dragalase, altele sunt etichetate ca fiind de-a dreptul fioroase. Fiecare vietate din lume are un anumit scop insa o parte din ele au devenit cunoscute mai ales pentru pagubele provocate. Iata un top al celor mai paguboase animalute, potrivit times.com:


1 Plosnitele


Plosnitele nu te omoara insa problemele pe care le cauzeaza te fac sa iti doresti sa fi facut asta. Plosnitele pot sa consume de trei ori mai mult sange decat greutatea corpului lor, la o singura masa.

Plosnitele se inmultesc foarte repede, ajungand sa faca si 10.000 de pui in trei luni. Anul trecut 50 de state americane au fost infectate de plosnite , apropiindu-se de o adevarata epidemie.


2 Oamenii


Lagarele de concentrare, crimele de razboi, genocid, cruciade, teroristi, arme nucleare , tortura, viol, batai, avaritie, gelozie, invidie, iata doar cateva motive pentru care oamenii ocupa unul dintre primele locuri in acest top.


3 Sobolanii


Sobolanii au devenit mortali inca din secolul al XIV-lea cand au ajutat la imprastierea ciumei prin Europa si Asia.

Specialistii au estimat ca, in decursul a 200 de ani, peste 100 de milioane de oameni au murit din cauza acestei boli raspandite de sobolani.


4 Musca Tete


Aceasta musca, originara din Africa, transmite boala. Aceasta maladie incepe sa se manifeste cu febra, dureri de cap, dureri de articulatii ,
mancarimi si poate duce la confuzie, probleme senzoriale, coordonare proasta si insomnii. Daca nu se trateaza, poate fi fatala.

In Africa au existat mai multe epidemii cauzate de aceasta musca la inceputul secolului XX.
 

5 Lacustele


Lacustele se inmultesc rapid, formeaza grupuri numeroase si calatoresc sute de kilometri, devastand vegetatia.

O modalitate de combatere a lor este sa le consumam. In unele tari din orient lacustele sunt un adevarat deliciu.


6 Dingo


Cainele dingo poate ataca si consuma copiii. In 1980, in Australia, o femeie a fost inchisa pentru ca si-ar fi omorat fetita de 9 luni.

Femeia a sustinut tot timpul ca dingo i-a mancat copilul insa nimeni nu a crezut-o pana in 1988 cand a fost descoperita o bucata din haina fetei langa adapostulunui dingo.
 

7 Tenia


Potrivit unei legende, oamenii infestati cu tenie sunt mereu infometati care nu reusesc sa isi potoleasca foamea desi mananca constant. In realitate tenia nu cauzeaza simptome ca foamea incontrolabila.

Chiar daca poate avea dimensiuni de la 1 mm la 15 m lungime si traieste inauntrul sistemului digestiv, tenia se trateaza cu medicamente si este omorata de cele mai multe ori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea