Animale de companie

#caini #animale #ingrijire #pieptanat

Perii pentru caini

Blana incurcata, aspectul neplacut, retinerea murdariei si un mediu propice pentru formarea bacteriilor sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta un caine care nu este pieptanat. Sanatatea parului si a pielii se pot mentine doar cu ajutorul perierilor regulate. Alege ustensilele de care ai nevoie in functie de tipul parului si de lungimea acestuia.


Prin periere se indeparteaza din stratul de blana praful, parul cazut si pielea moarta. Tot prin periere sebumul se distribuie pe toata suprafata firului de par. Acest lucru este foarte important pentru sanatatea parului, ajutand la hidratarea si protejarea acestuia; totodata, sebumul il va mentine stralucitor pentru mai mult timp.

Avand periile potrivite iti va fi mult mai usor sa ingrijesti cainele, iar pentru el aceasta activitate poate fi mai placuta.
De exemplu, daca animalul tau are blana scurta sau are o piele sensibila este bine sa optezi pentru o perie moale, care sa nu il zgarie sau pentru un model cu perii rounjiti la varfuri, pentru a preveni iritarea sau zgarierea pielii.

 

Perie pentru tesala

Sursa: www.ioffer.com

Aceasta perie are dinti subtiri, din metal, usor indoiti la varf. Acest tip de perie poate fi gasita in diferite dimensiuni (mica, medie si mare), potrivite pentru caini de diferite talii.

Peria este utila in special pentru exemplarele cu par de lungime medie sau mare. Poate fi folosita cu succes si pentru descurcarea parului.

 

Perie deasa

Sursa: www.executive-shaving.co.uk

Peria este prevazuta cu dinti din plastic sau din par natural, subtiri si foarte desi. Este recomandata in special pentru cainii cu blana scurta. Este o perie utila in indepartarea firelor de par, a pielii moarte sau a prafului adunat in blana animalului.

Peria mai poate fi folosita si pentru caini cu blana medie sau lunga, insa numai dupa ce in prealabil blana a fost descurcata. Aceasta are rolul doar de a imprastia sebumul mai bine pe firele de par si de a indeparta praful.

 

Perie cu peri rotunjiti

Sursa: www.store.petsenseoutlet.com

Este utila in special pentru caini cu pielea sensibila, perii fiind special creati pentru a proteja pielea animalului de eventuale zgarieturi. Poate fi folosita atat pentru rasele cu par scurt cat si pentru cele cu par lung, pentru periajul zilnic.

 

Perie dubla

Sursa: www.dog-online.co.uk

Periile duble sunt formate in special dintr-un strat de dinti din metal usor curbati sau rotunjiti la varfuri, pe o latura, si un strat de dinti din plastic sau par natural pe cealalta latura. Este utila in cazul in care animalul are nevoie de ambele tipuri de perii.

 

Pe langa perii, se impune si folosirea unui piepten special pentru caini. Acesta poate fi folosit pentru descalcirea blanitei, atunci cand o perie nu poate face fata. De asemenea, iti va fi mai usor sa piepteni zonele greu accesibile pentru perie sau sa aranjezi blanita mai usor. Iata cateva tipuri de piepteni utili pentru ingrijirea blanitei animalului tau.

 

Pieptene dublu

Sursa: www.s3.amazonaws.com

Pieptenele dublu are jumatate din peri mai rari iar cealalta jumatate mai desi si putin mai scurti. Acesta poate fi folosit cu succes pentru aranjarea blanitiei la caini, dar si pentru netezirea zonelor greu accesibile pentru perie. De asemenea, perierea parului din zona faciala este bine sa se faca cu ajutorul pieptenului. Partea cu dinti mai desi si mai scurti este indicat sa se foloseasca pentru portiunile in care blana este mai scurta, iar partea cu dinti mai lungi, pentru portiunile cu blanita mai lunga.

 

Pieptene pentru sub-par

Sursa: www.dogessentials.com.

Pieptenul special pentru sub-par este destinat in special pentru caini cu blana foarte deasa precum Husky, Collie, Chow Chow, care pe sub blana au si un strat de sub-par. Dintii acestuia sunt special conceputi pentru a penetra prin blana animalului, pana la zona de sub-par. Acesta este mult mai eficient pentru indepartarea firelor moarte si a murdariei din stratul de sub-par.

 

Manusa

Sursa: www.selftrading.co.uk

In afara de perii si piepteni, mai poti folosi si manusile speciale pentru indepartarea parului. Desi nu sunt la fel de eficiente in cazul raselor cu par lung, acestea pot fi folosite cu succes in cazul raselor cu par scurt sau daca animalul este tuns. Asadar, din cand in cand il poti rasfata cu un periaj cu ajutorul manusii. Manusa are dintii scurti si moi, din cauciuc, si este special conceputa pentru a retine firele de par.


Sursa foto : www.dogbath.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare