Animale de companie

#caini #animale #rase de talie mica

Cei mai simpatici caini de talie mica

Cainii de talie mica sunt foarte populari din mai multe motive:sunt extrem de dragalasi si pot fi transportati cu usurinta intr-o geanta speciala sau o cusca de dimensiuni mici. In plus, nu necesita foarte mult spatiu, adaptandu-se cu succes la viata de apartament.

Raportat la dimensiunea lor, cainii de talie mica au personalitate foarte puternica si sunt extrem de energici. Daca crezi ca un caine de talie mica este potrivit pentru tine, atunci iata un top al celor mai simpatici dintre acestia.

 

1 yorkshire terrier

Yorkshire Terrier este una dintre cele mai populare rase de caini si este adesea ales de familiile care prefera cainii de talie mica. Cainele este cunoscut pentru frumusetea blanitei bleu – cafenie si lunga. Desi are blana lunga, aceasta este rareori vazuta atarnand pe jos. Yorkshire Terrierul, desi este un caine mic, are o individualitate uriasa. Iti vine sau nu sa crezi, poate fi un caine de paza bun, alertandu-te atunci cand un strain intra in casa sau in curte. Cainele este foarte afectuos si adora sa petreaca timp in compania stapanilor.

 

2 Teckel

Teckel, cunoscut si ca Dachshund, este o alta rasa adorata de multe persoane, atragand prin aspectul sau distinct. Acesta rasa are picioarele foarte scurte iar corpul foarte lung. Blana acestui caine este neteda, lunga sau sarmoasa. Teckelii au un caracte aparte, fiind caini foarte incapatanati si extrovertiti. Cu toate acestea vei avea caine foarte atent la ceea ce se intampla in jurul lui si adora sa se joace. Teckelul adora sa fie in centrul atentiei si sa castige dragostea celor din jur.

 

3 Pudel

Pudelul este o rasa de caini de talie mica, dar care mai poate fi intalnit si ca animal de talie mijlocie. Blana acestei rase este in general de culoare alba, ondulata si deasa. Are o textura aspra, asemanatoare lanei. Blana acestuia necesita o ingrijire zilnica, pentru a indeparta praful si mizeria de pot intra cu usurinta printre firele de par ale acestuia. Pudelii adora sa stea in jurul stapanului. Nu le place sa fie lasati singuri si, de asemenea, nu prea agreaza compania altor caini. Sunt caini recomandati familiilor cu copii, acestia putand sa se adapteze cu usururinta diferitelor medii.

 

4 Shih Tzu

Shih Tzu face parte din categoria raselor „toy” sau caini de jucarie, datorita dimensiunilor sale foarte mici. In ciuda numelui pe care-l poarta, shih tzu insemnand leu in limba chineza, acesta este un caine afectuos si extrem de jucaus. Cainele a fost creat special pentru a fi un animal de companie. . Acesta are blana lunga, de orice culoare sau combinatie de culori, atarnand pana in pamant daca nu este tunsa periodic. Numeroase exemplare din aceasta rasa au obiceiul de a sforai.

 

5 Schnauzer Pitic

Schnauzerul Pitic este un caine de talie mica, energic si cu o personalitate puternica insa este extrem de prietenos. Schnauzerul pitic are un instict puternic de a-si proteja familia si este un caine loial. Nu prea agreaza intrusii si latra imediat ce simte ca cineva a intrat in curte sau in casa. Este in schimb un caine tolerant cu copii, fiind recomandat pentru familiile cu copii. Schnauzer-ul este un caine cu un aspect robust. Blana este deasa, de culoare neagra sau alba cu gri-maroniu.

 

6 Chihuahua

Chihuahua, denumit si cainele de buzunar, este unul dintre cei mai mici caini din lume. Acest caine are blana scurta sau lunga, in functie de predecesorii sai si poate fi intalnit intr-o larga varietate de culori precum alb, alb-galbui, cafeniu, maroniu sau negru. Desi este un caine de mici dimensiuni, este foarte curajos, fiind un caine protectiv si teritorial. Este un caine care are nevoie de multa atentie din partea stapanului si de spatiu in care sa se poata desfasura pentru a-si consuma energia. Se ataseaza mai mult de un singur membru al familiei si nu este recomandat pentru familiile cu copii mici deoarece poate deveni gelos.

 

7 Pomeranian

Pomeranian este un caine mititel, asemanator unei vulpi mici. Are blana deasa si moale si poate fi intalnit in variante monocolore sau in combinatii de culori, de la alb pana la negru. Este o rasa activa si foarte galagioasa. Din acest motiv poate fi si un caine bun de paza, alertandu-te de fiecare data cand cineva se afla la usa. In acelasi timp este afectuos cu membrii familiei, cu copiii dar si cu musafirii.

 

8 Pug

Pug este una dintre cele mai vechi rase de caini si totodata cel mai mare caine de talie mica. Blana acestuia este moale, lucioasa si neteda, de obicei in nuante de negru, cafeniu si culoarea caisei, prezentand o masca cat mai inchisa la culoarea. In aceasta rasa sunt caini foarte energici, afectuosi si devotati. Le place sa se joace, atat singuri cat si cu stapanul, si adora plimbarile. Au nevoie de multa atentie din partea stapanului, devenind gelosi atunci cand sunt ignorati. Sunt foarte prietentiosi cu membrii familiei si se inteleg foarte bine si cu copii. Asemeni pisicilor, pug adora sa se tolaneasca pe genunchii stapanului pentru a trage un pui de somn.

 

9 Boston Terrier

Boston Terrier este un caine inteligent , loial si temperat. Este o adevarata placere sa-l ai prin preajma. Este una dintre cele mai populare rase de caini. Desi in trecut era crescut pentru lupte, astazi este doar un animal de companie dragut. Boston Terrierul are blana scurta, lucioasa si matasoasa, de culoare neagra cu pete de culoare roscata sau alba. Deoarece nu este un caine foarte energic pentru dimensiunile sale mici, este foarte devotat stapanilor si bland cu oamenii; este recomandat in special persoanelor varstnice.

 

10 Bichon Maltez

Bichonul Maltez este recunoscut ca fiind un „ghem de blana” alba. Maltezul are blana deasa, lucioasa si foarte matasoasa. Blana acestuia creste foarte lunga, pana la pamant si necesita sa fie tunsa periodic. Bichonul adora sa i se acorde multa atentie si sa fie inconjurat in permanenta de oameni. Este un caine foarte jucaus si energic, iar in ciuda dimensiunilor mici este foarte galagios, gasind mereu un motiv pentru a latra. Cu toate acestea nu este indicat sa-l lasi nesupravegheat in preajma copiilor, deoarece poate deveni agresiv daca este chinuit.

Sursa foto : www.small-dog.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea