Animale de companie

#sfaturi ingrijire caini #ingrijire caini #obiecte necesare cainelui

Obiecte esentiale pentru ingrijirea cainelui

Atunci cand ai in grija un catel, este recomandat sa achizitionezi toate obiectele pe care le implica ingrijirea acestuia. Iata o lista cu cele mai importante.


Perie


Peria pentru blana cainelui este esentiala, indiferent de rasa sau de lungimea parului. Aceasta nu este necesara doar in perioada de naparlire cand, intr-adevar, pierde mult mai mult par decat in mod normal, ci pe toata perioada anului.

Perierea regulata a cainelui te va ajuta sa reduci timp pretios atunci cand faci curatenie si sa nu te enervezi de fiecare data cand vezi ca hainele sunt pline cu par de la patruped.

Incearca sa perii blana catelului tau o data la cateva zile si vei observa cum problemele provocate de parul cainelui vor fi considerabil reduse.


Cleste pentru unghii


Este destul de incomod sa faci programare pentru caine la cabinet pentru taierea unghiilor si sa mergi cu el doar pentru un lucru pe care il poti face si acasa. Achizitioneaza un cleste special pentru unghii si invata sa faci singur acest lucru.

Evident, este recomandat sa incepi sa faci acest lucru inca de cand cainele este pui si sa "ciupesti" doar din varful gherutelor cainelui cu clestele special. Altfel, risti sa tai prea mult, pana la sange din unghiile cainelui, iar acesta sa prinda frica.


Produse de ingrijire

 

Samponul este un ingredient esential pentru orice caine. Evita sa speli blanita patrupedului cu samponul tau sau cu unul pentru bebelusi (asa cum obisnuiesc sa faca multi stapani de caini). Este necesar sa optezi pentru un sampon special pe care il poti achizitiona din pet-shop sau de la farmaciile veterinare.

De asemenea, produsele pentru ingrijirea dentara a cainelui sunt si ele foarte importante. Chiar daca nu vei avea rabdarea necesara pentru a face igiena dentara a cainelui in fiecare zi (asa cum recomanda veterinarii), ar trebui sa te ocupi de acest lucru macar o data pe saptamana. In acest sens ai nevoie de o periuta de dinti si o pasta speciala. Igiena dentara il va proteja pe caine impotriva problemelor care pot sa apara dupa cativa ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea