Animale de companie

#animale #cercetari #al saselea simt #cercetari animale

S-a descoperit ca animalele au al saselea simt! Vezi care este!

Cercetatori din cadrul Universitatii din Munchen, Germania, au descoperit ca animalele poseda cel de-al saselea simt, prin intermediul caruia acestea se orienteaza mai bine atunci cand migreaza si reusesc sa isi mentina traseele de migratie chiar si pe intuneric sau ceata.

Oamenii de stiinta au identificat o gama de celule specializate in cavitatile nazale ale pestilor din familia pastravilor, care sunt dotate cu proprietati magnetice. Se pare ca acestea sunt descoperite in special la animalele marine care migreaza(somoni, pastravi, testoase, anghile), dar si la unele tipuri de pasari migratoare, potivit descopera.ro

Aceste celule specializate le ajuta pe animale sa se orienteze mai bine in timpul migratiilor si sa isi mentina traseele de migratie in conditii climatologice nefavorabile, dar si pe intuneric.

Oamenii de stiinta sustin ca descoperirea ofera pe viitor posibilitatea analizarii si testarii unor aplicatii din domeniul tehnologiei, de tipul terapiilor genice sau GPS-urilor, care sa ajute la restabilirea auzului, vazului sau mirosului persoanelor care si-au pierdut simturile.


Foto: Coastalcare.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea