Animale de companie

#bolile pisicii #pisica #mancare pisica #pierderea apetitului pisica

Motive pentru care pisica refuza mancarea

Pierderea apetitului este o problema ingrijoratoare si des intalnita printre proprietarii de pisici . Aceasta poate fi cauza unei boli care ii poate ameninta chiar viata pisicii tale. Iata cum sa identifici si sa tratezi aceasta problema la pisica ta.
 

Ce se intampla cand pisica nu mai mananca?


Cand incepe sa refuze mancarea, corpul pisicii incepe sa consume rezervele de grasime. Acestea sunt trimise catre ficat, unde sunt transformate in nutrienti. Din pacate, ficatul este uneori depasit si nu este capabil sa proceseze grasimea atat de repede cat ar fi necesar. Acest lucru duce la acumularea de grasime pe ficat si interfereaza cu functionarea normala a acestuia. Rezultatul este o afectiune numita lipidoza hepatica.
 

Semne care impun investigarea pisicii de catre un veterinar:


Refuzul mancarii poate fi insotit si de alte simptome care sa-ti semnaleze o eventuala afectiune:

- stare de somnolenta sau de agitatie exagerata
- pierderea interesului in activitati cotidiene cum ar fi ingrijirea blanitei, joaca etc
- schimbarea comportamentului
 

Cauze pentru pierderea apetitului la pisici


1 Mancare nepotrivita - exista o lunga lista de alimente pe care pisica nu le tolereaza si care ii pot cauza pierderea poftei de mancare. Daca vrei sa mergi la sigur, ramai fidel mancarii sepciale pentru pisici pe care o pot procura de la orice petshop .
2 Stres si - situatii cum ar fi lasarea pisicii in grija altcuiva, schimbarea mediului, aducerea unui animal nou care sa-i tina companie, aparitia unui copil in casa sau a unui nou membru al familiei etc.
3 Schimbarea dietei
- chiar daca tu esti bine intetionat si incerci sa variezi un pic meniul pisicii, schimband ceva din alimentatia ei, ia in calcul ca aceasta s-ar putea sa nu aprecieze gestul tau si sa refuze felul de mancare nou.
4 Mancare alterata - pe timpul verii sau sub influenta caldurii din casa, unele tipurid e mancare umeda pentru pisici se pot altera, motiv pentru care pisica le va refuza. De aceea, nu lasa mai mult de 30 de minute mancarea umeda afara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare