Animale de companie

#pisici # igiena orala pisici #dinti pisici

Cum se previne tartrul si placa la pisici?

Igiena orala este singura care poate ajuta la prevenirea tatrului si placii la pisici, iar aceasta este intotdeauna responsabilitatea stapanului.

Tartrul si placa pot fi eliminate prin , iar majoritatea pet shop-urilor au produse speciale (perii, pasta cu gust placut pentru animale) care pot ajuta. Daca pisica este insa reticenta si nu ii place periajul, exista biscuiti speciali cu gust de carne care pot fi mestecati si curata dintii.

Placa, substanta lipicioasa care acopera dintele, se constituie din bacterii , saliva, particule de mancare si celule epiteliale, iar aceasta se acumuleaza in fiecare zi. Daca nu este indepartata, poate duce la formarea tartrului, un strat subtire de fosfat de calciu de pe dinte, alaturi de particule de mancare.

Odata depus pe suprafata dintelui, tartrul formeaza un esafodaj pentru acumularea placii, iar daca dintii nu sunt curatati, se ajunge la carii si caderea dintilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea