Animale de companie

#caine vacanta # protectie canicula #caine camping #siguranta caine drumetii

Mergi cu cainele in drumetie? 5 masuri de siguranta pentru caine in camping

Daca ai de gand sa mergi in excursii in mijlocul naturii si te bate gandul sa-ti iei cainele ca tovaras de drum, trebuie sa fii la curent cu toate masurile de siguranta pe care le necesita animalul tau de companie in camping. Iata la ce sa te astepti si cum sa ai grija corespunzator de catelul tau in drumetiile pe care la planuiesti vara aceasta!

E placut sa mergi cu cainele in vacanta, dar mai ales in drumetii. Pe langa faptul ca poate fi un tovaras exceptional de calatorie, catelul are si sansa de a explora natura si de a se mentine in forma. In plus, poate fi si un paznic de nadejde in cazul unor potentiale pericole. Insa inainte de a te baza pe el pentru paza, este bine sa ii tii tu de grija si sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

1. Mergi cu cainele la veterinar inainte de calatorie!


Du cainele la control inainte de a pleca in calatorie. Medicul veterinar iti va spune daca are nevoie de vaccinuri speciale, in functie de zona in care calatoriti, si ce masuri de protectie sa iei impotriva puricilor, capuselor si a altor pericole care il pasc in mijlocul naturii.

2. Plimba-te cu cainele in lesa!

Chiar daca ti-ar placea ca animalul tau sa alerge prin toate colturile naturii, este indicat sa il tii cat mai mult in lesa, pentru a evita accidentele nedorite, in care ar putea cadea intr-o prapastie ori s-ar rani in aschii ori alte obstacole din natura. Pentru a-i oferi o mai mare libertate de miscare, opteaza pe lesa ajustabila.

3. Leaga cainele seara, inainte de culcare!
 

Cainele tau este incapatanat, iar la cel mai mic zgomot, incepe sa latre si sa faca pe curajosul, fara sa-si dea seama ca in fata lui ar putea fi un urs sau chiar un lup, mult mai periculos decat el. Pentru a evita intalnirile neplacute dintre caine si animalele salbatice, leaga-i lesa de un bustean din apropierea cortului, peste noapte.

4. Fii cu ochii in patru pe caine!


Chiar si in timpul zilei, atentia ta trebuie sa se concentreze foarte mult pe locurile pe care le frecventeaza cainele in mijlocul naturii. In caz contrar, s-ar putea alege cu muscaturi de sarpe, cu "parfum" de sconcs sau cu zeci de capuse in blanita.

5. Protejeaza cainele de canicula!


Majoritatea masurilor de protectie pe care le iei pentru tine contra caniculei si temperaturilor excesive, este indicat sa le aplici si pentru caine. Palarii, sadalute speciale, ochelari de soare, hidratare intensa - acestea sunt doar cateva dintre masurile de protectie solara de care are nevoie cainele in mijlocul naturii incinse.


Sursa foto: Gyvenimas.delfi.lt

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea