Animale de companie

#sterilizare caini #caini #cancer

Legatura dintre cancer si sterilizare la caini. Putine persoane stiu asta

 

Tu stiai ce riscuri implica sterilizarea la caini si care este cea mai afectata rasa? O recenzie publicata recent in revista "Veterinary and Comparative Oncology," subliniaza o posibila conexiune intre sterilizarea cainilor si hemangiosarcom, o forma de cancer.  

Autorii studiului spun ca probabilitatea diagnosticului de hemangiosarcom ramane constant scazuta atat la cainii de sex masculin cat si la cei de sex feminin, indiferent de statusul de sterilizare pana la varsta de opt ani. Dupa ce trec de aceasta varsta, masculii sterilizati si cel nestirilizati prezinta un risc similar de a dezvolta aceasta boala.

In cazul femelelor nesterilizate probabilitatea de diagnosticare a hemangiosarcomului ramane mai scazuta. Aceasta creste in cazul femelelor sterilizate.

Specialistii spun ca acest  tip particular de cancer este letal, aproape 90% dintre cainii diagnosticati cu el pierind in termen de un an. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare