Animale de companie

#cutii carton #cercetatori #pisici

De ce iubesc pisicile cutiile din carton. Motivul nebanuit, dezvaluit de cercetatori

 

Persoanele care au pisici stiu ca acestea sunt mai atrase de cutiile de carton decat orice pernuta speciala sau paturilor speciale pentru ele. Te-ai intrebat vreodata care este motivul pentru care ele prefera cutiile de carton? Ei bine, specialistii spun ca exista mai multe explicatii.

Cutiile de carton le ofera pisicilor o ascunzatoare pentru atunci cand isi analizeaza prada, prinzand-o pe nepregatite. Tot de acolo, pisicile pot supraveghea cu atentie tot ceea ce se intampla in jurul lor. 

De asemenea, pisicile se simt ca acasa un cutiile de carton caci le amintesc de momentele in care erau pisoi si stateau langa mama lor. Mai mult decat atat, cutiile de carton le ajuta sa se simta in siguranta, sa reduca nivelul de stres si sa mentina caldura corporala. 

Pisicile simt o nevoie instictiva de adapost. Indiferent de ceea ce simte pisica ta, daca e stresata, are nevoie de caldura suplimentara sau vrea doar sa se joace, cutia poate fi o jucarie de care felina ta are nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea