Animale de companie

#vama veche #sulina #delfini #marea neagra #campanie delfini

Campanie pentru salvarea delfinilor

Institutul Verde ii invita pe toti cei aflati in vacanta la mare pe litoralul romanesc sa ia parte la campania „Vama Verde” si sa semneze petitia “Salvati delfinii din Marea Neagra”, Scopul acestei campanii este acela de a salva speciile de delfini amenintate de braconaj , precum si habitatul din zona costiera a Marii Negre.



Cu ocazia lansarii campaniei natíonale, Institutul Verde organizeaza la Vama Veche pana pe 5 septembrie diferite evenimente – concerte live, expozitii de fotografie, proiectii de filme documentare .

"Institutul Verde ii invita pe toti romanii sensibili la actele de cruzime la care sunt supuse aceste animale inteligente sa traga un semnal de alarma ca lucrurile se pot intampla altfel atunci cand vorbim despre natura in Romania", a declarat Toni Momoc, membru fondator al Institutului, aflat zilele acestea la Vama Veche.

Zeci de exemplare din cele trei specii de delfini care populeaza Marea Neagra au fost descoperite anul acesta pe plajele romanesti. In 2010, au esuat pe plajele dintre Sulina si Vama Veche 72 de exemplare de delfini, iar in 2009 au fost descoperite 106 exemplare esuate. Delfinii au murit fie pentru ca s-au prins in plase de pescuit si s-au inecat, fie in urma impactului cu ambarcatiuni rapide cum ar fi barcile cu motor, skijet-urile

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare