Animale de companie

#iepuri #pui de iepure # ingrijire pui de iepure

Ingrijirea si hranirea unui pui de iepure

Daca ai un pui de iepure care nu are mama, trebuie sa inveti cum sa ai grija de el. Din pacate, lucrurile nu sunt deloc simple cand vine vorba despre ingrijire si hranirea unui iepuras. Totusi, nimic nu este imposibil. Iata ce ai de facut si cum poti ajuta un iepuras neajutorat sa ajunga la maturitate.

1. Hranirea iepurasului

Mergi intr-un pet shop sau o farmacie veterinara si achizitioneaza lapte praf pentru pisici si un biberon special pentru hranirea animalelor mici. Prepara laptele conform instructionilor si hraneste iepurasul la fiecare trei ore. Este destul de greu sa faci acest lucru daca mai ai si alte lucruri de facut, insa poti cere ajutorul unui alt membru al familiei.

Eventual scrie pe o foaie ultima ora la care l-ai hranit si roaga-i pe toti cei care ingrijesc iepurasul sa verifice lista inainte de a-l hrani si sa nu uite sa noteze ora la care au facut acelasi lucru.

Atentie! Dupa fiecare masa, maseaza usor burtica iepurasului (in apropiere de organele genitale) pentru a-l ajuta sa elimine fecalele si sa nu se constipe.

Dupa ce este hranit timp de sase saptamani cu lapte de la cabinetul veterinar, este timpul sa ii oferi iepurasului mancare obisnuita. Poti incepe cu felii subtiri de morcov, cu felii de mar, salata verde, patrunjel si paine prajita (fara sare). De asemenea, in magazinele pentru animale vei gasi hrana speciala pentru iepurii tineri. Poti lasa hrana mereu la indemana iepurasului. Acesta se va opri din mancat in momentul in care va ajunge la senzatia de saturatie.

2. Ingrijirea iepurasului

In primele saptamani de viata, iepurasul are nevoie de caldura mamei. Daca totusi aceasta lipseste, nu iti ramane decat sa improvizezi. Intr-o cutie de pantofi, aseaza o sticla cu apa calda, iar peste sticcla cu apa calda asterne un prosopel sau o paturica mica. Ai grija ca materialul textil sa fie gros si impaturit in mai multe straturi, astfel incat iepurasul sa nu aiba arsuri sau sa moara din cauza caldurii.

Daca totusi iepurasul se naste in toiul verii, sticla cu apa calda nu va mai fi de folos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea