Animale de companie

#infectii urechii caini #infectii la caini # otita caini

Infectiile urechilor la caini

Printre cele mai frecvente infectii ale urechilor la caini se numara otita externa si otita medie. Din pacate, exista anumite rase de caini care sunt mult mai supuse riscului de imbolnavire - astfel cainii cu urechile lungi sau cei cu mult par in urechi vor avea cu siguranta mai multe probleme de sanatate in acest sens.

Cainii din rasa Cocker Spaniel, Basset Hound, Miniature Poodle si Schnauzer sunt doar cativa dintre cei mai supusi riscului de infectie la nivelul urechilor. Acest lucru insa nu ii exclude din lista si pe cainii din alte rase, chiar si pe cei cu urechi foarte mici.

Partea buna este ca de obicei infectiile urechilor la caini se trateaza usor si rapid, mai ales daca sunt descoperite in timp util.

Cauzele infectiilor urechilor la caini

Una dintre cele mai frecvente cauze ale otitei externe la caini este infectia bacteriana sau curatarea agresiva a interiorului urechii. De asemenea, firele dese si incalcite in interiorul canalului auditiv externe reprezinta un alt pericol pentru aparitia acestor infectii.

Pe de cealalta parte, otita medie este provocata de curatarea neadecvata, de resturile de mizerie ramase in ureche, dar mai ales de raspandirea infectiei canalului auditiv extern.

Simptomele si diagnosticarea infectiilor urechilor la caini

In primul rand, este foarte posibil ca patrupedul sa se fereasca atunci cand vrei sa il mangai pe cap sau sa planga si sa maraie atunci cand ii atingi urechile. Verifica urechile animalului si vezi daca exista anumite modificari. Recomandat este insa sa duci catelul la un control medical.

Veterinatul va lua o mostra din particulele existente in canalul auditiv si le va cerceta la microscop. O alta varianta de control si diagnosticare este prin utilizarea otoscopului optic cu ajutorul caruia medicul va examina canalul auditiv.

Astfel, medicul va verifica daca infectia a afectat timpanul.

Tratarea infectiilor urechilor la caini

De cele mai multe ori, tratamentele recomandate de veterinati in cazul infectiilor urechilor constau in medicamente specifice pentru curatarea zilnica a urechilor, timp de aproximativ doua saptamani. Pentru ca este foarte posibil ca patrupedul sa nu reactioneze foarte bine la intentia stapanului de a-i curata urechile, este recomandat sa ai foarte multa rabdare si sa rasplatesti animalutul pentru momentele in care indura tratamentul aplicat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului