Animale de companie

#animale de compaie #comportament pisici #pisici #animale

De ce le place pisicilor sa doarma in brate

Cei care o pisica stiu cat de capricioase pot deveni acestea, din cand in cand. Pe langa multe obiceiuri pe care le deprind aceste animale de companie odata ce ajung intr-o casa si in sanul unei familii este si acela de a-si face loc in patul stapanilor. Asadar, nu este de mirare ca pisica isi va dori sa te insoteasca la culcare in fiecare seara si poate nu ar fi bine sa te impotrivesti, pentru ca cele mai multe pisici nu accepta sa nu li se faca pe plac.

Poate ai observat si la pisica pe care o ai cum aceasta poate sta o zi intreaga fara sa interactioneze cu tine, iar seara este prima in pat cand vine ora de culcare. Sunt cateva motive care le fac pe pisici sa isi doreasca mai mult ca orice sa doarma in patul stapanilor lor.

Pisicile vor sa se simta in siguranta

Pisicile sunt mereu pregatite sa atace sau sa se apere, tresar la orice zgomot si intra in stare de alerta la orice semn ar indica un eventual pericol. De aceea, pentru pisici, somnul este una dintre cele mai vulnerabile stari. Fiind mereu pregatite de actiune, atunci cand dorm vor sa se simta in siguranta, de aceea aleg sa se urce cu tine in pat. Stapanul este cel care ii poate oferi siguranta in timpul somnului, perioada in care animalutele sunt cele mai vulnerabile. Asadar, daca si pisica ta doarme cu tine in pat acesta este un semn clar ca are incredere in tine si se simte in siguranta.

Pisicile vor la caldura

Temperatura normala a corpului la pisici este de 38 de grade Celsius, de aceea o gasesti de multe ori lenevind la soare, unde are parte de caldura pe care o doreste. Insa caldura emana si corpul uman, de aceea pisica va cauta sa se lipeasca de tine, de cate ori are ocazia.

Pisicile isi marcheaza teritoriul

Pisicilor le place sa isi revendice teritoriul de aceea il marcheaza cu propriul miros. Acelasi lucru il face atunci cand alege sa doarma sau sa stea in bratele stapanului.

Pisicile vor sa isi arate iubirea pentru stapan

Atunci cand pisica alege sa doarma pe tine nu ar trebui sa te superi ca iti invadeaza spatiul personal. De fapt, aceasta vrea sa iti arate astfel cat de mult te iubeste.

Cand pisica doarme langa stapan, poate fi un semn ca ceva nu este in regula?

Cand pisica obisnuieste sa doarma in pat in fiecare seara, acesta nu ar trebui sa fie un semn de ingrijorare pentru stapan. Atat timp cat tolerezi compania animalului de companie in pat, cu tine, nu este nicio problema. Insa, daca pisica nu a dormit niciodata in pat si dintr-o data incepe sa faca acest lucru, ar trebui sa incerci sa observi daca nu sunt si alte semne ca ar putea fi vorba de o afectiune. O schimbare brusca in comportament este primul semn ca ceva nu este in regula.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea