Animale de companie

#alimentatie caine #caini #animale #cancer #animale de companie

11 alimente pe care sa i le dai cainelui tau pentru a-l feri de cancer

Exact la fel ca si in cazul oamenilor, cancerul este o cauza de deces frecventa in randul cainilor. Chiar daca nu se cunosc foarte bine cauzele, se stie ca sunt cateva alimente care pot preveni aparitia aceste boli nemiloase.

Prin adoptarea unor masuri preventive si a unui stil de viata sanatos, se pot elimina cele mai comune forme de cancer. Astfel, pe langa adaugarea unor alimente specifice, se mai poate tine cont de reducerea timpului de expunere la soare si la fumatul pasiv.

In plus, mentimerea unei greutati normale reduce riscul de cancer, motiv pentru care cainii trebuie hraniti corespunzator, cu produse de calitate.

Pui si vita

Intotdeauna cand iti hranesti cainele respecta elementele de baza, oferindu-i alimente de calitate care sa ii asigure necesarul nutritiv. Alimentatia cainelui trebuie sa contina proteine provenite din surse sanatoase si fara grasimi, cum ar fi carnea de pui sau de vita.

Acizi grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3, care se gasesc in uleiul de peste, sunt esentiali pentru sanatatea oamenilor, dar si a cainilor. Uleiul de peste are multe beneficii pentru sanatatea pielii si blanii cainelui, sustinand functia mai multor organe vitale.

Turmeric

Turmericul este un puternic antioxidant si are calitatea de a combate cancerul. Acesta, insa, este sigur pentru caini doar in cantitati mici si controlate. Exista tratamente si suplimente care incorporeaza corespunzator turmericul si se pot administra in siguranta.

Ciuperci medicinale

Ciupercile medicinale care contin lectine, beta-glucani si polizaharida K sunt ingrediente foarte importante atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului. Lectina poate ajuta la stoparea cresterii celulelor canceroase si ajuta chiar la uciderea lor, beta-glucanii stimuleaza celulele imune si au efect antiinflamator, iar polizaharida K combate cancerul.

Afine si mure

Afinele si murele sunt, de asemenea, antioxidanti puternici. Contin antocianine care au proprietati antiinflamatorii si amelioreaza sau previn anumite tipuri de cancer. Totusi, aceste fructe ar trebui sa reprezinte doar 10% din dieta cainelui.

Vitamina D

Studiile au dovedit ca nivelurile mici de vitamina D duc la cresterea riscului de cancer. In plus, calcitriolul, un derivat al vitaminei D, are proprietati anti-tumorale care incetinesc sau opresc cresterea celulelor canceroase. Suplimentele pot ajuta la reducerea sau stoparea dezvoltarii cancerului, iar alimentele precum somonul, ciupercile si ouale sunt bogate in vitamina D.

Broccoli

Broccoli este un alt aliment care combate cancerul la caini. Aceasta leguma este bogata in glucozinolati care se descompun in compusi anti-cancer. Se recomanda, totusi, in cantitati mici pentru a nu provoca tulburari gastrointestinale cainelui.

Amestec de antioxidanti: vitamina C si E, taurina, luteina, licopen si beta-caroten

Studiile au relevat faptul ca prin adaugarea in dieta cainilor a acestei combinatii de antioxidanti se amelioreaza deteriorarea AND-ului si creste respunsul sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, nivelurile de antioxidanti au rolul de protectie impotriva afectarii AND-ului, iar utilizarea unei combinatii de vitamina C si E, taurina, luteina, licopen si beta-caroten sunt o buna masura preventiva impotriva cancerului, ajutand cainele sa traiasca mai mult.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea