Animale de companie

#acoperire fata #pisici #somn

De ce isi acopera pisicile fata cand dorm? Cu siguranta nu te asteptai la asta

 

Daca ai o pisica precis ai vazut-o cel putin o data in timp ce dormea ca isi acopera fata cu labutele. De ce fac asta? Este un gest care de multe ori provoaca amuzamentul stapanilor. Specialistii insa, au deslusit misterul acestui gest.

Unul dintre motivele pentru care pisicile isi acopera fata cu labutele atunci cand dorm ar fi in legatura cu instinctele lor de autoconservare si este o modalitate de a se proteja in timpul somnului cand sunt vulnerabile si expuse la pericole.

De asemenea, dormitul cu fata acoperita poate reprezenta pentru micile feline o pozitie confortabila de somn. Un alt motiv ar fi faptul ca, desi le place sa stea la soare, ochii lor sunt sensibili la lumina. 

O alta explicatie pentru care dorm cu fata acoperita are legatura cu conservarea caldurii. In conditii de frig, isi acopera gura si nasul cu labele pentru a-si mentine caldura, fiind modalitatea prin care se izoleaza termic si se protejeaza de temperaturile scazute.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare