Animale de companie

#suplimente #caini #animale de companie

Cum sa introduci cu succes suplimentele in dieta zilnica a animalului tau de companie

Sfaturi utile pentru posesorii de caini si pisici

Animalele de companie au nevoi nutritionale variate, iar uneori, pentru a asigura un aport complet si echilibrat, este necesar sa le oferim suplimente alimentare. Introducerea suplimentelor in dieta zilnica a cainilor si pisicilor poate parea o provocare, dar cu cateva strategii potrivite si cu atentie la detalii, acest proces poate deveni simplu si placut - atat pentru animal, cat si pentru proprietar. Iata cateva trucuri extrem de folositoare, la orice varsta:

Alegeti suplimente de incredere si de calitate:

Asigurati-va ca alegeti suplimente de la producatori de incredere. Etichetele trebuie sa fie clare, iar ingredientele sa fie sigure pentru consumul animalului de companie.

Alegeti formele potrivite de suplimente:

Suplimentele vin in diferite forme, cum ar fi tablete, capsule, lichide sau pulberi. Alegeti forma care se potriveste cel mai bine obiceiurilor si preferintelor animalului detinut. De exemplu, unii caini prefera tabletele ascunse in gustari, in timp ce altii pot accepta mai usor lichidele adaugate la hrana lor.

Introduceti suplimentele treptat:

Incepeti introducerea suplimentelor in dieta animalului, in mod treptat. Adaugati cantitati mici si mariti doza, in timp. Acest lucru ajuta la evitarea respingerii bruste si la adaptarea treptata a companionului la noile elemente din dieta sa.

Bine de stiut:

O schimbare brusca in dieta animalului prin adaugarea de suplimente poate duce la tulburari digestive. Introduceti suplimentele treptat pentru a permite adaptarea treptata a sistemului digestiv a cainelui sau pisicii.

Amestecati suplimentele cu hrana obisnuita:

Multe suplimente nutritive pentru caini pot fi amestecate cu hrana obisnuita a animalului - vezi aici cateva recomandari de astfel de produse. Acest lucru poate include hrana umeda, uscata sau chiar recompense speciale. Asigurati-va ca suplimentele sunt uniform distribuite pentru a evita selectarea nedorita a hranei.

Observati reactiile si ajustati doza, daca este cazul:

Fiti atenti la orice schimbare in comportamentul sau starea de sanatate a tovarusului vostru. Daca observati reactii adverse sau alte lucruri nedorite, discutati cu medicul veterinar si ajustati doza sau schimbati produsul cu totul, daca este necesar.

Bine de stiut:

Adesea, proprietarii tind sa exagereze cu dozele, crezand ca mai mult inseamna mai bine. Doza recomandata trebuie respectata cu strictete, deoarece un exces poate duce la probleme de sanatate.

Consistenta si perseveranta sunt cheile potrivite:

Mentineti o consistenta in administrarea suplimentelor. Oferiti-le in acelasi interval de timp, in fiecare zi si asigurati-va ca pisica sau cainele care le primeste are acces la apa proaspata.

Prin urmarea acestor sfaturi, puteti facilita procesul de introducere a suplimentelor in dieta zilnica a animalului de companie, asigurandu-va ca acestea contribuie la mentinerea sanatatii si bunastarii lor pe termen lung.

 

FOTO: unsplash.com

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea