Animale de companie

#pisica #litiera #nisip litiera #ingrijire pisici

Cum sa reduci mirosul litierei

Litiera pisicii poate fi cu adevarat dezgustatoare in cazul in care nu este curatata in mod frecvent. Mai mult decat atat, aceasta poate da nastere unor bacterii si poate duce astfel la imbolnavirea stapanilor. Din acest motiv, este recomandat sa o mentii cat mai curata posibil. iata cateva modalitati de a face acest lucru.



Scapa rapid de fecale


Imediat dupa ce pisica si-a facut nevoile in litiera, incearca sa arunci cat mai repede fecalele acesteia pentru a evita imprastierea mirosului greu de suportat. In acest sens trebuie sa folosesti o manusa sau un servetel cu strat multiplu . Fecalele pisicii se arunca in closet sau se pune intr-o punga de plastic/hartie si se arunca la cosul cu gunoi.


Spala periodic litiera


De doua ori pe saptamana, este esential sa speli bine si sa dezinfectezi litiera pisicii. Spal-o cu detergent de vase si cu un burete folosit doar in acest scop, dupa care pulverizeaz-o cu o cantitate suficienta de otet si lasa-l pe acesta sa actioneze cateva minute inainte de ultima clatire.

Asigura-te ca la final clatesti litiera cu o cantitate mare de apa pentru a indeparta orice urma de miros puternic - pisicile nu suporta mirosurile de detergent , otet sau alte substante puternice, ceea ce inseamna ca pot evita sa foloseasca litiera.


Foloseste un deodorant pentru litiera


In pet-shopuri se gasesc deodorante speciale pentru litiera. Acestea se amesteca in asternutul pentru animale si reduc in mod eficient mirosul. De asemenea, un alt ingredient la indemana care reduce mirosul este bicarbonatul de sodiu, iar pretul sau redus iti permite sa il folosesti din belsug. Adauga cate jumatate de plic sau chiar unul intreg de fiecare data cand schimbi nisipul picicii.


Sfat! Nu permite litierei sa stea murdara mai mult de 4 - 5 zile, chiar daca la suprafata pare curata. Fara indoiala ca ultimul strat de nisip este umed si are un miros foarte greu de suportat. Poate ca nu simti intotdeauna mirosul, dar el exista si va ajunge sa se imprime pe lucrurile existente in casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea