Animale de companie

#gasire #pierdere #rozatoare #animale #hamsteri

Cum sa gasesti un hamster pierdut

Hamsterii sunt adevarati artisti cand vine vorba de evadari. Daca ai uitat cateva clipe usa de la cusca deschisa sau l-ai scos din cusca si l-ai scapat din priviri cateva secunde, asteapta-te sa nu mai fie in locul respectiv. Pot disparea rapid si se pot ascunde in cele mai mici si intunecoase spatii din casa.

Pentru a-l gasi cat mai repede, cautarile trebuie sa inceapa imediat ce s-a constatat disparitia micului rozator.

 

1 Stai calm!

 

Daca hamsterul a evadat, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa stai calm si sa-l cauti in liniste. Nu te agita deoarece poti calca pe el din greseala sau il poti speria si se poate ascunde in locuri inguste de unde iti va fi greu sa il scoti.

 

2 Supravegheaza animalele si copiii

 

Copiii si animalele pot fi o sursa de stres pentru hamster si il pot speria. Spune-le copiilor sa stea linistiti si sa fie atenti pe unde calca.

In cazul in care ai o pisica, asigura-te ca nu va gasi hamsterul inaintea ta. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa o pui in cusca de transport.

 

3Cauta-l in toata casa

Incepi cu camera in care a fost vazut ultima oara, iar daca nu il gasesti acolo cauta-l in toata casa, dar in mod special in bucatarie sau camara , deoarece poate fi atras de mirosul alimentelor.

Uita-te cu atentie prin toate culturile camerei, sub mobila, dupa mobila, in interiorul sau in spatele canapelei, in sertare, in biblioteca dar si in cutiile cu incaltaminte sau in alte cutii la care ar putea avea acces. Nu uita sa cercetezi indeaproape si cele mai mici si inguste spatii din casa.

De asemenea, arunca o privire si in spatele cartilor sau obiectelor de decor, deoarece hamsterii considera aceste locuri ascunzatori perfecte.

 

4 Cauta-l si in exterior

 

Cerceteaza cu atentie ferestrele si usile care duc spre exterior. Daca observi vreun spatiu prin care hamsterul ar fi putut trece, cauta-l in exteriorul casei, insa nu inainte de a securiza incaperile din interior pentru ca acesta sa nu evadeze, in cazul in care se afla inca in casa. Cauta-l atat pe balcon, cat si in curtea din jurul casei sau a blocului.

 

5 Curata-i cusca

 

Curata cusca hamsterului si pune-i mancare proaspata si cateva din gustarile lui preferate pe care i le dai numai ocazional. Fiind atras de mirosul acestora se poate intoarce singur la cusca lui.

Aseaza cusca pe podea (in camera in care se ascunde sau in locul in care aceasta sta deobicei) si lasa-i usa deschisa ca sa poata intra inauntru. Fii in permanenta cu ochii pe cusca, deoarece hamsterul poate intra doar sa manance apoi va iesi iar. In cazul in care nu-l vei observa la timp vei fi nevoit sa astepti mult timp pana i se va face iar foame.

 

6 Foloseste pisica pe post de detectiv

 

Pisicile au auzul fin si mirosul foarte bine dezvoltat si il pot localiza indata. Daca ai una acasa, o poti folosi pentru a cauta hamsterul. Nu uita sa ii pui hamul sau lesa pentru a o putea controla in cazul in care il gaseste. Desi a fost crescuta in casa, nu si-a pierdut instinctele de vanator.

 

7 Nu uita ca hamsterii sunt animale nocturne

 

Seara, lasa in fiecare camera, pe jos, cateva dintre semintele sau gustarile lui preferate si inchide toate usile. Stai in liniste intr-o camera cateva ore si dupa aceea cereteaza incaperile. Daca observi ca unele dintre seminte au fost mancate, inseamna ca hamsterul se afla in camera respectiva.

Cand afli in care camera se ascunde, securizeaza perimetrul respectiv. Nu lasa usile sau ferestele deschise si asigura-te ca nu poate trece dintr-o camera in alta pe sub usa. Astfel iti va fi mult mai usor sa-l prinzi.

De asemenea, poti intinde pe jos folii de aluminiu, in zonele care duc spre mancarea acestuia. Astfel vei putea auzi zgomotul produs de gherute pe foliile de aluminiu, in timp ce cauta mancarea. Stinge toate luminile si stai in liniste pentru a auzi orice zgomot produs de acesta.


8 Pune capcane


Daca nicio metoda nu a dat rezultate pune capcane prin casa. Ia o galeata sau o oala mai inalta si pune in ea seminte. Langa galeata pune cateva carti, pe care hamsterul sa le foloseasca pe post de scari. Daca i se va face foame, va intra sa manance semintele si va ramane blocat inauntru.

Poti folosi si alte recipiente pentru acelasi scop, insa nu este indicat sa apelezi la cutiile de carton, deoarece hamsterii se pot catara pe acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea