Animale de companie

#pesti #pestele chirurgul galben # chirurgul galben

Cum sa ai grija de pestele Chirurgul galben, Zebrasoma flavescens

Pestele Chirurgul galben este originar din Hawaii, mai exact din insulele Marchall si este recunoscut pentru aspectul sau exotic, foarte interesant. Pestele se claseaza in primele 5 locuri in topul preferintelor pasionatiolor de acvaristica.

Pestele Chirurgul galben este usor de intretinut, are o personalitate placuta si sre nevoi medii in privinta hranei.

Chirurgul galben are un temperament linistit, asa ca poate fi pus intr-un acvariu in care se afla si alti pesti, chiar si de mici dimensiuni. De obicei, gesturile ostile sunt indreptate doar catre alti membrii din aceeasi specie, ostilitate manifestata pentru a-si dovedi puterea.

Acestia sunt foarte jucausi - in cazul in care liderul grupului se plimba dintr-o parte in cealalta a acvariului, ceilalti pesti Chirurg il vor urma. Acest comportament se datoreaza faptului ca in libertate pestii Chirurg traiesc in bancuri si merg impreuna in aceeasi directie.

Ingrijirea pestelui Chirurgul galben

Chirurgul galben are nevoie de un acvariu de aproximativ 500 de litri, astfel incat sa se simta in largul sau. Chiar daca atunci cand il cumperi pestele are dimensiuni reduse, acesta se va dezvolta intr-un timp foarte scurt si poate ajunge, la maturitate, pana la 20 de centimetri. Asadar pestele Chirurg are nevoie de mult spatiu, mai ales daca in acvariu vor fi si alti pesti.

Chirurgul galben are nevoie de un acvariu cu o vegetatie bogata, cu mult nisip alb, roci, corali si eventual o casuta in care sa se ascunda.

Hranirea pestelui Chirurgul galben

Chirurgul galben este ierbivor, iar in mediul sau natural obisnuieste sa consume alge. Pentru ca este destul de dificl sa ii poti oferi pestelui de fiecare data alge, nu iti ramane decat sa achizitionezi din pet-shopuri hrana speciala pe baza de alge.

De asemenea, in magazinele specializate vei gasi hrana sub forma de fulgi, pe care o poti oferi pestelui. Acestea sunt formate atat din alge, cat si din fructe de mare, vitamine si minerale, elemente necesare pentru un peste exotic aflat in captivitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea