Animale de companie

#animale #girafa #girafe #varsta girafe #blana girafa

Varsta girafelor, calculata in functie de culoarea de pe blana

Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Kyoto, Japonia, a scos la iveala un lucru interesant cu privire la stabilirea varstei girafelor. Cercetatorii implicati in proiect au descoperit ca blana girafelor-mascul se inchide la culoare odata cu trecerea timpului, oferindu-le posibilitatea de a calcula varsta lor.

Studiul japonez s-a desfasurat pe o perioada de nu mai putin de 33 de ani, timp in care mai multi cercetatori au studiat si comparat evolutia nuantelor de culoare din blana girafelor, in vederea calcularii varstei lor.

Concluzia cercetatorilor este ca odata cu inaintarea in varsta, intervine fenomenul de intunecare a culorii blanii ierbivorelor, care isi face aparitia in momente-cheie ale vietii lor, permitandu-le specialistilor sa stabileasca varsta lor.

In acest context, specialistii au descoperit ca girafele isi schimba prima oara culoarea blanii in jurul varstei de 7-8 ani, cand devine aproape maronie, urmatoarea etapa de nuantare a culorii fiind localizata la distanta de doi ani, cand blana capata un aspect negricios.

foto : wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului