Animale de companie

#animale #ingrijire #caini #pisici #rozatoare #pesti

Coltul dedicat unui animal de companie

 

Acasa.ro si Carrefour te invita sa vizionezi filmuletul „Coltul animalelor de companie”, pentru a afla ce pregatiri trebuie sa faci inainte de a achizitiona un animalut . Adoptia unui animal este o problema serioasa care trebuie tratata ca atare. Pregateste-ti caminul din timp pentru venirea acestuia si astfel animalul se va acomoda mai rapid la noile conditii.

 

1 Vorbeste cu cei de acasa

Cand ai luat decizia de a adopta un animalut, comunica vestea si celor de acasa. Hotarati impreuna ce animal va doriti in functie de spatiul de care dispuneti si de preferintele fiecaruia. De exemplu, intr-un apartament de mici dimensiuni (cum sunt garsonierele) pasarile de colivie si rozatoarele mici pot trai fericite, insa o pisica sau caine va avea nevoie de un spatiu mai mare.

Tot impreuna va trebui sa stabiliti locul in care animalul va sta si sa-l amenajezi inainte de a-l aduce acasa. Urmareste filmuletul de mai jos pentru mai multe informatii.

2 Invata copilul sa se comporte cu un animal

Daca ai copii, va trebui sa-i inveti cum sa se comporte cu animalele astfel incat sa eviti accidentele neplacute. Fara sa vrea, copilul poate rani animalul in timp ce se joaca. Cainii si pisicile pot reactiona agresiv la aceste comportamente. Totodata, nu uita sa-i spui copilului ca nu trebuie sa managaie un caine in timp ce mananca, indiferent daca acesta este sau nu bland.

De asemenea, adoptia unui animal este un bun prilej pentru a-l invata pe copil sa devina mai responsabil. Ofera-i acestuia cateva sarcini in ceea ce priveste ingrijirea animalului respectiv. Ai grija ca sarcinile pe care i le atribui sa fie corespunzatoare varstei. De exemplu, un copil de 5-7 ani nu va putea curata singur litiera pisicii si nu va putea intretine colivia papagalului, insa se poate ocupa de hrana acestora.

3 Gaseste un veterinar pentru animal

Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont inainte de achizitionarea animalului este gasirea unui medic veterinar. Cauta informatii despre medici si cabinete pe internet sau intreaba-i pe cei cunoscuti la ce medic isi duc animalul de companie si cum sunt tratati de catre personalul de acolo.

Mergi la clinicile recomandate si intereseaza-te care este programul de lucru (este foarte important sa ai in vedere o clinica cu program Non-Stop, in cazul in care vei avea o urgenta ), ce servicii ti se pot oferi, care sunt modalitatile de plata; de asemenea, asigura-te ca in cabinet domneste curatenia.

4 Pregateste casa pentru venirea animalului


Asigura casa de pericole
 

Pericolele sunt la tot pasul, chiar daca tu nu le vezi. Asadar, inainte de a aduce animalul acasa, asigura-te ca aceasta este lipsita de pericole. Plantele otravitoare si cactusii pot fi foarte periculoase pentru animale. Daca ai astfel de plante, pune-le intr-un loc in care animalul sa nu aiba acces. Procedeaza la fel in cazul obiectelor mici, pe care animalul le poate inghiti, dar si cu cele ascutite in care se poate rani.

De asemenea, pune detergentii si produsele chimice intr-un dulapior special, asigura cablurile electrice, ascunde medicamentele si nu lasa mancarea sau dulciurile la vedere.


Cumpara obiectele necesare pentru animal
 

A sosit clipa sa amenajezi locul in care animalul va sta. In functie de animalul ales va trebui sa faci urmatoarele cumparaturi:

  • Caine – un patut special, boluri pentru apa si mancare in functie de talila cainelui, zgarda si lesa, jucarii, hrana si daca este necesar o botnita.
  • Pisica – un patut special pentru pisicute, boluri pentru hrana si apa, jucarii si mancare.
  • Pasare – o colivie potrivita tipului de pasare pe care o vei achizitiona, recipiente pentru hrana, un adapator, stinghii, jucarii, hrana.
  • Rozatoare – o cusca in care sa stea (alege marimea in functie de specie), recipiente pentru hrana, adapator, o casuta speciala in care sa doarma, o rotita in care sa alerge sau alte jucarii si hrana.


Fa ultimele pregatiri inainte de a aduce animalul acasa. Nu uita sa cureti colivia, sa asezi patutul pisicii in locul destinat acesteia si sa pui apa si hrana in recipientele speciale.

Urmareste filmuletul de mai jos pentru mai multe informatii:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea