Animale de companie

#cadou #animale #craciun

Cum sa faci cadou un animal

Craciunul reprezinta o adevarata competitie in materie de cadouri, asa ca noi iti dam o idee care te va ridica in topul clasamentului. Daca pana acum te rezumai la a cumpara diverse obiecte pe care stiai sau credeai ca si le doresc, suprinde-ti apropiatii cu un cadou viu si simpatic. Inainte de a face acest lucru , citeste recomandarile noatre.

1 Il adopti sau il cumperi?


Oferta de animale este foarte bogata in aceasta perioada in PetShop-uri si in crescatorii. Dezavantajul cumpararii unui animal este pretul de achizitie. Daca nu stai foarte bine la capitolul bani, atunci ar fi bine sa optezi pentru adoptarea unui animalut.


In cazul in care persoana careia planifici sa-i daruiesti un animal nu isi doreste o anumita rasa de pisici, caini sau un anumit tip de pasare, ar fi bine sa adopti un animal si sa nu-l cumperi. Poti adopta animalul dintr-un adapost, de la o persoana cunoscuta sau chiar de pe internet. In acest fel, faci o fapta buna ajutand animalul respectiv sa ajunga intr-un camin primitor si totodata, vei reduce substantial cheltuielile.


Daca ai timpul si resursele necesare, salveaza un animal al strazii. In perioada de iarna acestea sunt expuse multor pericole.


In schimb, daca doresti un caine sau o pisica de rasa poti cauta anunturi pe internet, deoarece exista persoane care le vand la un pret mult mai mic spre deosebire de pretul pe care-l gasesti intr-un Pet Shop sau la o crescatorie. De asemenea, este important de mentionat ca in cele mai multe cazuri acestea nu sunt de rasa pura si nu au pedigree. Daca doresti neaparat unul cu pedigree, va trebui sa-l cumperi de la o crescatorie autorizata sau dintr-un Pet Shop.


Atunci cand adopti animalul dorit, trebuie sa fii atent la cateva detalii importante. Astfel:


a) Daca il cumperi:
• Animalul trebuie sa aiba carnet de sanatate;
• Cand il achizitionezi, asigura-te ca are vaccinurile si analizele la zi;
• Animalul trebuie sa aiba un aspect fizic placutsi sa fie sanatos
• Locul in care este tinut sa fie curat si sa nu se simta mirosuri neplacute;


b) Daca il adopti de pe internet,dintr-un centru de plasament sau de pe strada:
• Inainte de a-l darui, mergi cu el la medicul veterinar pentru un control si pentru analizele necesare.
• Deparazitatul si castratul (sterilizatul) sunt extrem de importante pentru a proteja animalul de boli, dar si pentru a impiedica inmultirea excesiva.

2 Cui poti face cadou un animal?
In primul rand unei persoane care stii ca-si doreste sa aiba un sufletel alaturi, care il va ingriji corespunzator si ii va oferi toate conditiile necesare. Poti darui un animal si unei persoane care a mai avut animale de companie si le-a pierdut, insa cumpara-i unul diferit fata de cel pe care l-a avut inainte, daca vrei ca surpriza sa fie una placuta.

Poti oferi un animal unei persoane in varsta, care sta singura, deoarece acestea alunga sentimentul de singuratate. De asemenea, un cadou viu este potrivit si pentru un copil care si-l doreste cu ardoare si iubeste animalele. Totodata, acest lucru il va ajuta sa devina mai responsabil si sa se maturizeze mai rapid.

Atentie! Nu ii lua unui copil un animal cadou pana cand nu te interesezi daca parintii lui sunt de acord. De asemenea, nu este indicat nici pentru o persoana care nu iubeste animalele sau care nu-i poate oferi toate conditiile de mediu necesare. In aceste doua cazuri risti ca acesta sa ajunga in strada.


3 Ce animal daruiesti in functie de persoana?

Pentru persoanele foarte ocupate, care ajung acasa seara tarziu, poti achizitiona un peste. Opteaza pentru un Betta Splendens , deoarece este foarte usor de ingrijit si nu necesita compania altor pesti, acesta putand sa traiasca foarte bine in singuratate.

Pentru o fetita este indicat sa alegi un animalut mic si pufos. Poti opta pentru o pisica sau pentru un caine de talie mica.

Unui baietel ofera-i un caine de dimensiuni mai mari, care sa-l faca sa se simta mai puternic si mai responsabil, precum Golden Retriever. De asemenea, o alta varianta ar fi o rozatoare (hamster, porcusor de guineea sau chiar iepure).

Este bine sa alegi animalul in functie de personalitatea copilului.

Pentru o persoana in varsta, care locuieste singura, poti alege o pisica sau o pasare. De asemenea, un caine de talie mica o va face sa se simta in siguranta si totodata sa iasa zilnic din casa.
4 Cum sa il daruiesti?

Indiferent de categoria de persoana careia doresti sa-i faci aceasta bucurie, nu uita sa cumperi si accesoriile indispensabile in functie de tipul animalului:

  • Pasare – colivie, adapator, recipient pentru hrana, mancare;
  • Pisica – litiera, recipiente pentru apa si manacare, hrana;
  • Caine – lesa, recipiente pentru apa si manacare, hrana;
  • Rozatoare – cusca, adapator, recipient pentru hrana, mancare;


Pentru a personaliza si a da o tenta haioasa cadoului, poti atasa acestuia si cateva „instructiuni de folosire, haioase”, de genul: „A se mangaia in fiecare dimineata.” , „A se hrani la cerere”, „A se alinta de 10 ori pe zi”, „A se plimba zilnic” etc. Instructiunile de folosire trebuie sa fie cat mai amuzante, dar in acelasi timp sa contina informatii reale. Atat copiii cat si parintii acestora se vor distra copios citind biletelul cu instructiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea