Animale de companie

#cornulete #pasari inteligente #corb #ciori

Ciorile, cele mai inteligente si precaute pasari

Mai multe cercetari au concluzionat ca ciorile sunt animalute extrem de inteligente dar si precaute atunci cand descopera obiecte sau fiinte nefamiliare si potential periculoase. Ciorile au demonstrat aceeasi inteligenta aplicata atat in experimentele din captivitate, cat si in salbaticie.


Nu mica le-a fost uimirea cercetorilor cand au observat ca ciorile folosesc diferite obiecte drept unelte, nu doar pentru a-si procura mai usor hrana, ci si pentru a investiga obiectele noi, care ar putea constitui un pericol.

Asadar, ciorile sunt capabile sa-si lege singure sfori atasate betelor, sa apeleze la bete scurte atasate de bete mai lungi sau sa foloseasca bete cu diferite marimi pentru a fura bucatile de hrana pe care nu le pot atinge cu betigasele mai scurte.

Intr-o cercetare recenta, ornitologii din cadrul Universitatii din Oxford au prezentat unui grup de ciori mai multe obiecte pe care pasarile urmau sa le vada pentru prima oara, printre care un sarpe din cauciuc, un LED aprins, un far de bicicleta si o galeata de vopsea.

Ciorile nu au manifestat frica la vederea noilor obiecte insa erau foarte precaute in schimb. Nici o cioara nu a investigat cu ciocul sau ghearele, ci s-au folosit de diverse betisoare sau bucati de carton, atunci cand au intrat in contact cu noile obiecte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare