Animale de companie

#pisica #caine #dresaj #cadou

Ce faci cand primesti un animalut cadou

Ce faci daca o persoana draga, stiindu-te iubitor de animalute , iti ofera cadou un catel, o pisicuta sau vreo alta vietuitoare? Daca ai primit un animalut de companie cadou insa nu erai pregatit pentru acest lucru, iata cateva sfaturi utile pe care este bine sa le urmezi:


1Cumpara strictul necesar pentre 2-3 zile


In primul rand va trebui sa achizitionezi mancare, boluri speciale, nisip si litiera in cazul pisicilor sau o cusca pentru hamsteri. Mergi la un pet-shop si cumpara pentru inceput numai strictul necesar. In umatoarele zile vei avea timp sa te informezi despre mancarea ideala care se potriveste speciei animalutului tau si despre nevoile sale.


2 Informeaza-te asupra ingrijirii


Cauta informatii pe Internet sau in reviste de specialitate despre rasa din care provine noul tau prieten. Citeste despre caracterul animalutului, necesitatile de spatiu si miscare, cum se poate dresa, hrana potrivita etc.


3 Fa o vizita la veterinar


Este bine sa faci o vizita la un veterinar pentru a te asigura ca starea de sanatate a animalutului este buna. De asemenea, medicul iti va face anumite recomandari in ceea ce priveste ingrijirea lui, vaccinarile si deparazitarile obligatorii, etc.


4 Imparte responsabilitatile


Ca sa eviti conflictele aparute in familie este bine sa stabilesti de la inceput responsabilitatile cu ceilalti membri, in special copiii. Astfel, sfatuiti-va cine se va ocupa de vizitele la veterinar, de plimbari, joaca, toaletare etc.
 

5 Stabileste reguli


Totodata, stabileste un set de reguli pentru ca nimeni sa nu aiba de suferit ulterior. Spre exemplu, animalutul va avea sau nu voie sa stea pe canapea sau pe alte obiecte de mobilier, ce fel de comportament trebuie incurajat si ce i se va interzice categoric de toti membri familiei.


6 Incearca sa-l dresezi


Daca ai primit un catel sau o pisica este indicat sa te ocupi de dresaj inca de la inceput. Foloseste acceasi lista de cuvinte impreuna cu toti membri familiei astfel ca animalutul sa nu fie confuz cand cineva ii spune: sezi!, n-ai voie!, bravo!

Este recomandat sa adopti un ton sever astfel incat animalutul sa-si dea seama ce nu are voie sa faca. De asemenea, nu-i incuraja pe ceilalti membri sa consoleze animalutul dupa ce a fost certat.


7 Cere sfatul prietenilor


Daca nu ai mai avut un animalut inainte este recomandat sa ceri sfatul prietenilor care au experienta in asa ceva. Ei te pot informa despre bolile si pericolele la care poate fi expus animalutul tau, despre cabinete veterinare bune si iti pot da multe alte sfaturi importante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului