Animale de companie

#caini #muscatura caine #agresivitate caini

Caini cu probleme de socializare

Socializarea la caini se face inca din primele zile de viata si continua sub alte forme pana la maturitate, aceasta fiind o conditie necesara pentru viata in societate.



De obicei, cainii cu probleme de socializare "datoreaza" aceasta hiba stapanilor, care nu au stiut sa intervina de la primele semne ca ceva ar fi in neregula. Acesti caini se pot observa cu ochiul liber, pentru ca, atat pe strada, cat si in casa, se comporta agresiv cu oamenii si cu ceilalti caini.

Cainii cu probleme de socializare vor avea tendinta sa se fereasca de toti ceilalti sau sa atace din senin, fara motiv, persoanele sau animalele care trec pe langa ei. Din pacate, unii stapani nu fac altceva decat sa le hraneasca sentimentul de teama, tragand excesiv de lesa sau trecand pe celalalt trotuar atunci cand banuiesc ca urmeaza o situatie conflictuala, in loc sa incerce sa lucreze cu cainele.

Agresivitatea cainilor cu probleme de socializare provine, de cele mai multe ori, din sentimentul de frica pe care acestia nu-l pot gestiona singuri. Stapanul este singurul care poate schimba ceva la cainele sau, iar, daca acesta este depasit de situatie, poate recurge la ajutorul unui dresor .

Unii caini cu probleme de socializare sunt agresivi deoarece cred ca trebuie sa isi protejeze stapanul. Ei trebuie sa inteleaga ca stapanul este seful haitei si nu are nevoie de protectie. Nu este usor sa dezveti un astfel de caine de proastele obiceiuri, insa, in final, ar trebui sa ai un animal relaxat si sigur pe el, alaturi de care traiul va fi o placere.


Socializarea are cativa pasi si trebuie inceputa de timpuriu

 

  • Este indicat ca puiul de caine sa-si petreaca primele doua luni din viata alaturi de mama si ceilalti frati. Acolo va invata cel mai bine cum sa relationeze cu alte animale, care este ierarhia, cum sa se joace si cum sa domine sau sa fie dominat.

 

  • Cand a trecut in grija stapanului, cainele trebuie lasat si chiar incurajat sa intre in contact cu alti caini. Mirositul, joaca, latratul, impartitul jucariilor, relaxarea alaturi de alti caini este foarte importanta in prima parte a vietii. Cainele trebuie sa invete sa distinga singur situatiile in care se intalneste cu un prieten sau un inamic .

 

  • Cainele trebuie invatat sa ramana calm si relaxat in orice situatie, sa nu se lase atras in batai cu alti caini, chiar daca acestia sunt agresivi si ataca. Comportamentul sau pozitiv ii va influenta chiar si pe cei mai agresivi caini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea