Animale de companie

#animale #rase #pisici #american shorthair

American Shorthair

american shorthair este o rasa de pisici considerata a fi descendenta din rasele de pisici domestice din Anglia. Acestea erau aduse de catre englezi in America pe vapoare pentru a proteja transporturile de soareci si sobolani. Conform Asociatiei feline Cat Fancier Association din anii 2006-2007, American Shorthair se situeaza pe locul 8 in topul celor mai populare rase din SUA.

 

Istoric

 

Cand vapoarele venite din Europa au ancorat in America de Nord, acestea carau pisici pentru a proteja marfurile de soareci. Multe dintre pisici s-au "localizat" pe acest continent si s-au imperecheat cu pisicile din zona, dand nastere rasei. La inceputul secolului nostru, un program selectiv de imperechere a obtinut unele dintre cele mai bune exemplare din aceasta rasa. Odata cu acestea au aparut crescatoriile de American Shorthair, care au inceput inmultirea rasei.

 

Aspect

 

Este o pisica cu un corp atletic. Corpul ei este subtire dar in acelasi timp musulos. Dupa cum ii spune si numele, "Shorthair", corpul este acoperit cu o blana scurta. Aceasta este moale la atingere si are un aspect lucios. American Shorthair poate fi intalnita intr-o larga varietate de culori si combinatii ale acestora. Sunt pisici de dimensiuni medii, masculii cantarind aproximativ 7 kg iar femelele in jur de 5,5 kg.

Picioarele sunt musculoase si au o marime medie.

Capul este mare, rotund si are pometii bine definiti. American Shorthair are ochii mari si migdalati. Urechile au o marime medie, usor rotunjite la varf.

 

Temperament

 

Este un animal calm si bland. Adora sa stea in preajma membrilor familiei si este prietenoasa cu strainii. In general este foarte jucausa. De asemenea, adora sa stea in brate si sa fie mangaiata.

Se intelege bine cu alte animale de companie si le accepta usor. Deoare este foarte blanda si toleranta, este potrivita pentru familiile cu copii.

 

Ingrijire

 

American Shorthair nu necesita ingrijiri speciale. Aceasta are nevoie de pieptanari regulate. In perioada de naparlire se recomanda ca acestea sa fie mai dese. Deoarece este o pisica activa si jucausa este recomandat sa-i acorzi zilnic o parte din timpul tau pentru a te juca cu ea. In felul acesta isi va consuma energia, iar relatia dintre voi va deveni mai stransa.

 

Sanatate

 

Nu au fost raportate probleme specifice rasei. Cu toate acestea, unele exemplare adulte pot prezenta afectiuni ale dintilor (cel mai frecvent tartru) si insuficienta renala.

Speranta de viata este de 12-14 ani.

Sursa foto : www.learners.in.th

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea