Animale de companie

#alopekis #rase #caini #animale

Alopekis

caine simpatic si jucaus, care se adapteaza cu usurinta oricarui mediu. Acest lucru il face un animal de companie ideal pentru iubitorii de caini de rasa mica.

 

Istoric

 

Stramosii acestei rase sunt caini primitivi, care traiau in Grecia in timpul erei proto-elene a poporului Pelasgoi. Caini similari au fost descoperiti in timpul sapaturilor arheologice, in sculpturile antice si in gravuri.

La acea vreme Alopekis impreuna cu cainele Small Greek Domestic Dog, de talie mica , erau considerati a fi varietati ale aceleiasi rase. Acest lucru s-a schimbat cand standarde provizorii au inceput sa fie scrise pentru fiecare rasa.
In Grecia Antica a existat o varietate a rasei, fara par, care mai era numita si Cainele gol turcesc „Turkish Naked Dog”. Din nefericire, in timp Alopekis fara par a disparut.

 

Aspect

 

Alopekis este un caine gratios, adesea asemanat cu o vulpe. Este un caine de dimensiuni mici, rasa atingand inaltimi de 20-30 cm si o greutate de 3-7 kg.

Blana cainelui este, in functie de exemplar, scurta sau medie. Aceasta este intalnita int-o larga varietate de culori si combinatii de culori de la alb, bej si pana la negru. Blana este alcatuita din doua straturi, unul des si pufos si unul mai aspru si neted.

Coada este lunga, in forma de secera. Cainele o tine ridicata si usor curbata.

Capul este mare, cu pometi bine definiti si are o forma triunghiulara. Alopekis are ochii mari si luciosi, in forma de migdala. Culoarea ochilor difera in functie de coloritul blanii, insa niciodata nu sunt albastri. Este obligatoriu ca ambii ochi sa aiba aceeasi culoare. De asemenea, daca ochii animalului sunt galben foarte deschis, inseamna ca animalul are o problema la nivelul acestora si trebuie dus la medicul veterinar.

Alopekis are urechile triungiulare si mari. Acestea sunt rotunjite spre varf si late spre baza.

 

Temperament

 

Alopekis este un caine foarte activ. Adora sa se joace singur sau impreuna cu stapanul si ii plac plimbarile lungi si dese. Din acest motiv cainele are nevoie zilnic de plimbari lungi si de exercitii pentru a-si consuma energia si pentru a-si intretine tonusul muscular.

Alopekis este un caine potrivit pentru orice familie deoarece se adapteaza cu usurinta la diferite medii (poate trai fericit atat intr-un apartament de dimensiuni mici cat si intr-o curte uriasa).

Se ataseaza foarte mult de membrii familiei si este devotat acestora. Rasa poate fi antrenata cu usurinta.

 

Ingrijire

 

Alopekis este un caine care nu are nevoie de ingrijiri speciale. Datorita blanii scurte, cainele poate fi pieptanat odata la 2-3 zile. Totusi, in perioadele de naparlire, se recomanda ca animalul sa beneficieze de pieptanari zilnice.


Pentru a-si consuma energia are nevoie zilnic de exercitii. Plimbatul si alergatul in parc sunt activitatile sale preferate. De asemenea, te poti juca cu el si in acelasi timp il poti dresa punandu-l sa asculte comanda „Aport”.

 

Sanatate

 

Nu au fost inregistrate probleme de sanatate specifice rasei.

Alopekis face in medie 1-3 pui la o singura nastere.

Speranta de viata a Alopekis este de 13-16 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare