Animale de companie

#hrana caini #ingrijire caini #adoptie caini #caini de apartament #rase caini

7 intrebari la care sa raspunzi inainte de a-ti cumpara un caine

Achizitionarea unui caine atrage dupa sine asumarea unor schimbari de stil de viata si program de care nu toti cei care isi doresc un caine sunt constienti.In plus, majoritatea viitorilor stapani se lasa influentatri de aspectul fizic al cainelui, nicidecum de caracterul sau nevoile acestuia.



Ce marime ar trebui sa aiba un caine ca sa se potriveasca intr-un apartament?


De obicei, in garsoniere sau apartamente, este indicat sa tii caini de rasa mica sau medie, tocmai din cauza spatiului limitat. Chiar daca in momentul achizitiei, iti iei un pui pe care-l poti tine usor intr-o palma, nu neglija faptul ca acesta creste si, intr-un an poate sa cantareasca si 30 kg.
Cainii mari, nevoiti sa stea inghesuiti ore intregi in spatii stramte si privati de miscare, pot dezvolta anumite afectiuni grave.


Cine va plimba cainele si va curata dupa el?


Un caine are nevoile unui copil, cu mici diferente. Cat e este pui, isi va face nevoile prin casa si cineva trebuie sa curete de cateva ori pe zi mizeria dupa el. Apoi, va trebui scos afara in mod constant, indiferent de conditiile meteo sau programul incarcat al stapanilor. Este un angajament pe viata si cineva trebuie sa-si asume serios aceste responsabilitati.
In plus, concediile inseamna aranjamente in plus. Trebuie sa gasesti hoteluri care accepta animale sau sa platesti hoteluri pentru caini.


Poti sa-i asiguri mancarea?


Mancarea de caine calitativa costa mult, asa ca, inainte sa aduci un catelus acasa, afla daca iti permiti sa-l hranesti corespunzator. In plus, trebuie sa pui la socoteala vizitele la veterinar, accesoriile (cum sunt vasele de mancare, lesa , jucariile) si multe altele.


Care este temperamentul rasei?


Cunosti caracterizarea rasei cainelui pe care vrei sa-l adopti? Nu are legatura cu marimea lui sau lungimea blanii. Daca nu esti o persoana activa, ar trebui sa te feresti de rasele de vanatoare. Daca ai copii mici, ar trebui sa-ti iei un caine docil si bland.


Vrei mascul sau femela?


Fiecare dintre ei are propriile nevoi si sensibilitati. Femela intra in calduri si trebuie sa faca pui de doua ori in viata sau trebuie castrata. Masculul intra in calduri si este greu de strunit. Fiecare are caracter diferit si trebuie sa ai in vedere aceste detalii.


Vrei un pui sau un caine adult?


Puii de caine cer mult timp, pricepere, atentie, grija si rabdare. Cainii adulti pot veni gata dresati si obisnuiti cu convietuirea, dar pot avea si anumite probleme de comportament .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului