Animale de companie

#stres #iepuri #pradatori

De ce sunt iepurii fricosi?

Se spune ca iepurele este fricos, insa adevarul este ca prietenii nostri urechiati sunt perfect adaptati la mediu si au motive serioase sa fie precauti si pregatiti mereu sa o ia la fuga.



Iepurii isi duc intreaga existenta incercand sa scape de pradatori , asa ca au un comportament preponderent nocturn si reactioneaza imediat la orice sunet sau miscare brusca.

Trebuie tinuti mereu in camere linistite, fara zgomote puternice sau alte animale in jur. Factorii de stres pot provoca iepurelui reactii psihice puternice, in urma unor secretii sporite de adrenalina .

Efectele stresului asupra iepurelui pot fi cresterea presiunii arteriale, accelerarea batailor inimii si diminuarea tranzitului digestiv.

Uneori poate aparea si un dezechilibru al PH-ului intestinal (alcaloza, care favorizeaza aparitia unor boli ale stomacului) sau congestionarea narilor, care favorizeaza infectiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea