Animale de companie

#ingrediente hrana caina #mancare caine #alimentatie caine #hrana caine #caine #animale

7 ingrediente pe care mancarea cainelui sau a pisicii nu trebuie sa le contina

Medicii veterinari recomanda hranirea animalelor de companie cu mancare speciala. Hrana speciala pentru caini sau pisici pe care o poti cumpara din magazine ii asigura animalutului tau toti nutrientii, proteinele, vitaminele de care are nevoie. Insa atunci cand ii cumperi mancarea tovarasului tau necuvantator va trebui sa faci acest lucru cu aceeasi responsabilitate cu care cumperi alimentele pentru intreaga familie. Nu toata mancarea speciala pentru caini sau pisici este sanatoasa, printre ingrediente se pot ascunde unele de care trebuie sa te feresti.

Citeste cu atentie eticheta

Primul pas, pentru a face cea mai sanatoasa alegere pentru patrupedul tau este sa te informezi corect. Discuta cu veterinarul care se ocupa de animalul tau de companie si afla direct de la acesta ce tip de hrana este potrivita pentru catelul sau pisica ta, apoi poti alege in cunostina de cauza dintre numeroasele sortimente de hrana pentru animalele de companie, care exista pe piata.

Pentru ca oricine isi doreste un animal de companie sanatos si plin de energie, acestea sunt ingredientele pe care mancarea patrupedului nu trebuie sa le contina:

Coloranti artificiali

Colorantii artificiali se gasesc peste tot, de la alimentele pentru oameni la cele pentru animalele de companie. De regula, acestia sunt mentionati pe eticheta produselor, iar in unele cazuri existenta colorantilor artificiali este usor de observat, din cauza culorii nenaturale pe care o au produsele respective.

Indulcitori artificiali

In cantitati mari, indulcitorii artificiali pot fi periculosi pentru sanatatea cainilor. Evita sa ii oferi animalului de companie hrana speciala care contine indulcitori artificiali si tine-l departe si de dulciurile familiei, mai ales de cele care contin xylitol, o substanta toxica pentru caini care poate duce la cresterea glicemiei si chiar poate afecta grav ficatul animalului tau.

Conservanti artificiali

Citeste cu atentie eticheta si daca regasesti ingrediente precum BHA, BHT sau ethoxyquin evita sa cumperi produsul respectiv. Acesti conservanti artificiali, in special ethoxyquin, pot cauza probleme grave de sanatate patrupedului tau.

Propilen glycol

Propilen glycol este un ingredient periculos pentru sanatatea animalului tau de companie. De regula, acest produs chimic se adauga in hrana pentru animale pentru a-i da acesteia gust. Consumat in cantitati mari, propilen glycolul poate fi fatal atat pentru caini cat si pentru pisici.

Grasime topita

Grasimea topita este procesata la temperaturi mari si folosita pentru a accentua gustul hranei pentru animale, dar constituie in acelasi timp un teren propice pentru aparitia multor bacterii. Alege doar acele produse care au specificat clar pe eticheta tipul de grasime folosit, de exemplu grasime de vita, grasime de somon etc.

Fructe si legume

Producatorii include printre ingredientele din hrana pentru animale deseori fructe si legume care nu fac altceva decat sa starneasca interesul si apetitul unui stapan de catel sau pisica sa cumpere pentru patruped tot ce este mai bun. Astfel, ai ocazia sa alegi din hrana pentru animale pe cea care contine printre altele varza kale, anghinare, fructe de padure, caise sau patrunjel, desi nu exista o dovada clara ca astfel de ingrediente sunt in vreun fel benefice animalelor.

Produse din carne exotica

Multe tipuri de hrana pentru animalele de companie contin, mai nou, carne provenita de la animale exotice, cum ar fi cea de bizon, iepure sau cangur. Atunci cand introduci astfel de carnuri in dieta alimentara a patrupedului, trebuie sa stii ca eventualele alergii alimentare vor fi greu de diagnosticat. In schimb ii poti oferi animalului tau o dieta alimentara sanatoasa, oferindu-i proteine din carne cu care este deja obisnuit cum este cea de vita, curcan sau pui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare