Animale de companie

#ingrijire animale de companie #ingrijire animale #animale #animale de companie

5 animale de companie care au nevoie de ingrijiri minime

Animalele de companie au numeroase beneficii asupra oamenilor, fiind de dorit in preajma copiilor. Astfel, cei care detin un animal de companie, prezinta rate mai mici ale bolilor de inima, imunitate crescuta, scaderea nivelului de stres si multe altele. Pe langa beneficiile legate de sanatae, animalele de companie sunt minunate in casa, mai ales daca sunt alese bine si se pliaza pe stilul de viata al celor din casa.

Daca dispui de un spatiu mic, sau nu ai mult timp liber, o alpaca sau un catel foarte activ nu ar fi deloc o idee buna. Acest lucru, insa, nu inseamna ca nu poti avea un animal de companie.

Iti prezentam in continuare cinci optiuni pe care le poti lua in considerare. Acestea sunt animale de companie care necesita ingrijire minima, fiind potrivite pentru orice tip de gospodarie.

Perusul

Spre deosebire de papagali si alte pasari, perusul este linistit si nu are nevoie de prea mult spatiu. Este prietenos, sta pe deget si chiar imita cateva cuvinte. Fecalele lui se usuca repede si nu sunt urat mirositoare, asa ca nu va fi nevoie sa ii cureti prea des cusca. Durata de viata a perusului variaza intre 5 si 15 ani.

Porcusorii de Guineea

Porcusorii de Guineea, spre deosebire de alte animale de companie, nu sunt nocturne. Acest lucru inseamna ca te vor lasa sa dormi noaptea si vor fi disponibili ziua pentru a-ti tine companie. De asemenea, nu au tendinta de a musca, ceea ce poate fi un avantaj daca ai copii mici. Porcii de Guineea traiesc intre 4 si 6 ani, sunt ieftini si usor de intretinut pentru ca se hranesc cu resturi de legume si fructe.

Pestele Betta Splendens

Cunoscut si sub denumirea de peste de lupta siamez, pestele Betta Splendens traieste in salbaticie in spatii mici, cu apa statuta, ceea ce inseamna ca nu necesita un acvariu prea mare. Este o specie rezistenta si poate inota la suprafata pentru oxigen, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji cu pastrarea curata a apei.

Pisica

Spre deosebire de caini, pisicile nu au nevoie de plimbare si exercitii, fiind foarte independente. Ele stiu sa isi poarte singure de grija si pot fi lasate in casa nesupravegheate chiar si cateva zile, daca au acces la apa si mancare suficienta. Pisicile se spala frecvent, asa ca nici macar baie nu este necesar sa le faci. Ea este fericita cand este lasata singura, pentru ca nu se plictiseste niciodata de somn. Se poate spune ca pisica este animalul de companie ideal pentru oricine.

Maimuta de mare

Iti mai aduci aminte de maimutele din mare din copilarie? Daca da, sa stii ca ele pot fi animale de companie. Aceste creaturi au fost create in anii ‘50 dintr-o rasa artificiala de creveti si reprezinta animalul cel mai usor de intretinut. Este suficient sa il hranesti o data pe saptamana si nu necesita ingrijiri suplimentare. Poate trai intre 1 si 2 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare