Animale de companie

#animale de companie #sanatate #animale #stare de sanatate

5 moduri prin care animalul de companie iti imbunatateste starea de sanatate

Intre animalele de companie si posesorii acestora exista o legatura speciala de empatie. Astfel, atasementul dintre om si prietenul sau necuvantator aduce cu sine o serie de beneficii asupra sanatatii stapanului. Iata cum influenteaza animalele de companie starea de sanatate de posesorilor lor.


1. Animalele de companie te ajuta sa ai o stare permanenta de buna dispozitie


Ai nevoie doar de cateva minute in compania animalutului tau de companie pentru a uita de grijile zilnice. In aceste momente, nivelul de cortizol (hormon asociat stresului) va cobori, iar productia de serotonina va ajunge la cote maxime. Modificarile fizice din organism aduc cu sine si schimbari ale starii de spirit. Nu uita ca reducerea nivelului de stres iti prelungeste viata.

Specialistii au mers mai departe de atat si au subliniat ca animalul de companie reprezinta tratamentul perfect pentru cei care sufera de depresie. Nimeni nu te iubeste atat de mult si in mod neconditionat ca animalutul tau de companie.


2. Persoanele care au animale de companie au tensiunea arteriala scazuta


Detinatorii de animale de companie au o tensiune arteriala scazuta, iar studiile au evidentiat ca si copiii cu hipertensiune arteriala se simt mai bine dupa ce isi managaie animalul de companie.


3. Animalutele de companie te ajuta sa lupti impotriva obezitatii


Persoanele care au animale de companie se bucura de o conditie fizica buna, deoarece plimbarea zilnica a companionului le asigura minimul de exercitii recomandate. Posesorii de caini isi transforma adesea animalele in colegi de exercitii fizice.

Mai mult decat atat, detinatorii de animale de companie nu risca sa fie supusi unui atac de cord.


4. Animalele de companie te ajuta sa iti faci noi prieteni


Animalul de companie te va ajuta sa interactionezi cu cei din jur, iar copiii care au crescut intr-o casa cu animale sunt mult mai degajati si comunicativi.


5. Animalele de companie contribuie la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale


Posesorii de pisici prezinta un risc scazut de accident cerebral, deoarece aceste animale devin adesea centrul lor de interes, iar problemele stresante sunt date la o parte.

Sursa foto: kindnessgirl.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea