Animale de companie

#acnee #pisici #acnee pisici #tratare acnee

5 moduri de a trata acneea la pisici

 

Acneea felina afecteaza pisicile din motive diferite, dar intotdeauna in aceeasi zona: pe barbie. Daca observi sub botul pisicii, puncte negre, albe sau o iritatie de culoare rosie, inseamna ca pisica sufera de acneea.

Cauzele aparitiei acneei la pisici sunt diverse si includ uneori si o imunitate scazuta care necesita un tratament separat. Pentru cele mai multe pisici exista insa cateva modalitati mai simple de a elimina acneea de pe barbie.


Curatarea zonei cu apa oxigenata

Atunci cand observi puncte negre pe barbie sau inrosirea zonei, poti incerca un tratament cu apa oxigenata pentru cateva zile. Este important ca solutia de peroxid de hidrogen sa aiba o concentratie de maxim 3%. "Spala" zilnic barbia pisicii cu putina vata imbibata in apa oxigenata.


Spalarea cu un sampon special

Acneea felina este asociata hiperactivitatii glandelor seboreice, iar tratamentul necesar este un sampon special. Daca blana pisicii prezinta si alte semne ale excesului de sebum, foloseste un sampon pentru pisici cu peroxid de benzoyl, in concentratie de maxim 3%.


Unguent antibiotic pentru acneea felina

Atunci cand acneea la pisici nu este tratata la timp se poate agrava destul de rapid. Simptomele includ umflarea si inrosirea barbiei, iar animalul are nevoie de un consult veterinar. In cazurile foarte grave, poate fi necesar un tratament oral, dar cele mai multe pisici au nevoie doar de un unguent cu antibiotic pentru a scapa de acnee.


Schimbarea vasului de mancare

Unele studii de specialitate au demonstrat ca vasele de mancare si apa fabricate din plastic favorizeaza aparitia acneei. Schimbarea vaselor cu unele din ceramica sau otel inoxidabil poate contribui la rezolvarea problemei.


Suplimentarea dietei cu acizi grasi

Pentru inflamatiile foarte puternice, medicul veterinar poate prescrie corticosteroizi. In cazurile usoare, suplimentarea dietei pisicii cu acizi grasi este poate duce la disparitia acneei.

Poti achizitiona din magazinele specializate suplimente Omega-3 si Omega-6 pentru pisica, iar acestea au un efect benefic asupra sanatatii si aspectului pielii si blanii animalului.

Sursa foto: phenomi.net, justanswer.com, petside.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea