Animale de companie

#bichon maltez #rase de caini #beagle #chihuahua #schnauzer pitic #teckel #pudel #speranta de viata #speranta de viata lunga

6 rase de caini cu speranta de viata cea mai lunga

Speranta de viata a cainilor depinde in primul rand in modul in care sunt ingrijiti, dar unele rase traiesc pur si simplu mai mult: in general cainii de talie mica.

Longevitatea cainilor depinde in primul rand de greutate, dar si de sex. Cainii de talie mica, care cantaresc mai putin, pot sa traiasca mai mult, iar femelele au o longevitate mai mare decat a masculilor.

Daca iti doresti un prieten care sa-ti fie alaturi mai mult de 12-15 ani, iata cele mai potrivite rase:


Chihuahua

Cu o greutate mai mica de 3 kg, chihuahua sunt printre cei mai longevivi caini. Unele exemplare pot sa traiasca si mai mult de 20 de ani atunci cand sunt ingrijite corect. Chihuahua poate suferi probleme de sanatate cauzate de glicemia scazuta atunci cand nu este hranit la timp.


Beagle

Cel mai mare dintre cainii longevivi, beagle este una dintre rasele cu pedigree ocolite aproape complet de boli genetice. Sunt prietenosi si se integreaza bine in familii cu copii, iar dragalasenia ii caracterizeaza si pe adulti.


Teckel (Dachschund)

Jucaus si afectuos cu apropiatii, teckelul poate fi agresiv cu strainii si este un caine foarte vocal. Problemele de sanatate care ii pot scurta viata tin de afectiunile coloanei vertebrale si de obezitate.


Pudel pitic

Preferat de cei care nu suporta parul de caine, pudelul pitic se numara printre cainii care naparlesc cel mai putin, dar si printre cei mai longevivi. Epilepsia si diabetul pot scurta speranta de viata a pudelului pitic, dar cu ingrijiri bune, va trai fericit multi ani.


Schnauzer pitic

Pana la 20% dintre exemplarele de schnauzer pitic traiesc peste 15 ani, daca sunt ingrijiti corect. Cele mai mari probleme de sanatate ale acestor caini sunt cauzate de ingrasare, deci au nevoie de multa miscare pentru a se mentine tineri.


Bichon maltez

Indiferent daca au blana lunga si dreapta sau scurta si carliontata, bichonii se numara printre cainii cu cea mai lunga speranta de viata. Cel mai mare pericol pe masura ce inainteaza in varsta este caderea dintilor, care poate fi prevenita cu o igiena orala corecta.





Sursa foto: petside.com, dogbreedinfo.com, fanpop.com, adpost.com, all-puppies.com, dogbehavioronline.com, valleyviewdogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea