Animale de companie

#animale de companie #anxietate #depresie #caini #alergii copii

5 modalitati prin care cainii iti imbunatatesc viata

Mai multe cercetari din ultimii ani au demonstrat ca cei care convietuiesc cu un caine au numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Cainii au un rol important in scaderea gradului de anxietate dar si in reducerea presiunii arteriale. De asemenea, se pare ca acestia ne sporesc imunitatea si ne fac mai sociabili. Iata si alte aspecte benefice ale cainilor asupra vietii noastre:



1 Feresc bebelusii de alergii


Tot mai multe studii au concluzionat ca micutii care cresc in case alaturi de un animalut de companie sunt expusi unui risc mai mic de a dezvolta alergii sau astm.

In una dintre aceste cercetari specialistii au analizat reactiile alergice si schimbari ale imunitatii in prezenta bacteriilor la cativa bebelusi. Analizele au fost facute imediat dupa nastere si la varsta de un an.

Cercetatorii au concluzionat ca bebelusii care au trait in acest timp in aceeasi locuinta cu un caine aveau un risc redus cu 33% de a dezvolta alergii la animalute fata de cei care au trait intr-o casa fara necuvantatoare.

„Cainii sunt animale destul de murdare astfel ca bebelusii care vietuiesc in preajma acestora isi dezvolta mai bine sistemul imunitar”, a declarat unul dintre autorii studiului amintit.


2 Ajuta adolescentii sa devina mai sociabili


Uita de Internet daca vrei sa socializezi cu diversi oameni si incearca sa-ti plimbi mai mult cainele prin parc. Vei observa ca animalutul iti va facilita usor accesul spre o discutie cu cineva. Adesea oamenii intra in discutie cu posesorii unui caine intrebandu-i ce rasa este, cati ani are sau alte lucruri asemanatoare.

Cainii sunt de mare ajutor pentru persoanele timide sau care au tendinta de a se izola din punct de vedere social.


3 Alunga anxietatea batranilor


Alte studii au concluzionat ca batranii bolnavi de Alzheimer care aveau patrupede prin preajma erau mai putin anxiosi decat cei care nu beneficiau de compania unui caine.

Si in general batranii pot avea numeroase beneficii de pe urma unui catel – ii fac sa rada, le tin de urat si ii ajuta sa faca putina miscare.


4 Reduc simptomele depresiei la tineri


Stresul si depresia sunt probleme cu care se confrunta foarte multi oameni in zilele noastre. Insa se pare ca cei care au un caine pe post de animalut de companie fac fata mai bine acestor situatii.

De altfel se stie ca patrupedele ajuta la calmare si scaderea tensiunii arteriale.

O alta cercetare a concluzionat ca pacientii, posesori de caini, care au suferit de un atac de cord au trait mai mult decat cei care nu aveau un animalut de companie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea