Animale de companie

#soparla #animalute #abilitati #colibri

5 animalute cu abilitati speciale

Stiai ca vulturii au o vedere de cel putin patru ori mai buna decat a oamenilor iar copoiul de Saint-Hubert are o capacitate olfactiva de peste 10 mii de ori mai mare decat noastra? Puma, pe de alta parte, are o musculatura a membrelor special dezvoltate pentru sarituri. Iata si alte animalute cu abilitati deosebite:

1 Ghepardul atinge viteze ametitoare


Atingand viteze de peste 100 de km la ora, ghepardul este cel mai rapid animal terestru din lume.

Cu picioarele sale lungi, capul mic si corpul foarte atletic, ghepardul are toate abilitatile necesare unui “alergator” prin excelenta.

Acest animal este capabil sa atinga viteza de 100 km/ora in circa 3 secunde. Insa, imediat dupa ce isi prinde prada, ghepardut trebuie sa se odihneasca pentru ca oboseste foarte repede.

Sursa foto: www.cleveland.com


2 Pasarea colibri face acrobatii in aer


Pasarile colibri nu sunt doar printre cele mai frumoase zburatoare din lume ci ci unele dintre cele mai impresionante.

Avand aripile foarte apropiate de corp, acest lucru le da o stabilitate si flexibilitate foarte bune astfel ca pot zbura cu spatele sau de sus in jos.

De asemenea, pasarea colibri este singura zburatoare ce poate face acrobatii in aer, se „poate da peste cap”, poate zbura cu capul in jos sau poate ramane suspendata in aer, abilitate ce o ajuta foarte mult atunci cand se hraneste cu nectar.

Sursa foto: www.webby.com


3 Cefalopodele propulseaza apa


Cefalopodele sunt cele mai rapide animale acvatice , acest lucru datorandu-se in mare parte abilitatii de propulsie a apei. Atunci cand apa inunda cavitatea membranei si este tinuta sub presiune pentru ca orificiile sunt inchise.

Cand muschii membranei imping apa cu presiune prin orificiul de evacuare, animalul este propulsat prin apa cu o viteza incredibila de circa 40 km/h.

Sursa foto: www.aquaviews.net
 

4 Soparla Plumed merge pe apa


Soparla Plumed, originara din America Centrala are o abilitate foarte speciala, aceea de a merge deasupra apei.


Folosindu-si membrele si coada drept suport, reptila reuseste sa fuga peste apa, la propriu. De altfel, pe uscat, aceasta atinge viteze impresionante petru o reptila, de peste 10 km/h.

Sursa foto: www.the-lizard-lounge.com


5 Carabusul de balega se orienteaza dupa Luna


Carabusul de balega (Scarabaeus zambesianus) este cunoscut pentru abilitatea sa de a impinge bile de excremente pe distante foarte mari insa acesta are si o alta abilitate deosebita – se deplaseaza dupa lumina polarizata a Lunii.

Astfel, carabusii de balega se deplaseaza in linie dreapta, indiferent de obstacolele intalnite, pe un traseu creat de lumina Lunii, care intra in contact cu particulele din atmosfera (polarizarea).

Sursa foto: www.academic.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea