Animale de companie

#animale #comunicare animale

3 animale surprinzatoare despre care nu stiai ca pot comunica intre ele exact ca oamenii

De-a lungul timpului, limbajul diferitelor specii de animale si modul lor de a comunica a fost subiect de studiu pentru nenumarati cercetatori. Recent s-a putut demonstra o legatura clara intre animale bazata pe limbaj. Iata trei specii de animale, potrivit discovery.com, care reusesc sa vorbeasca intre ele exact ca oamenii!

1. Maimutele Titi

Maimutele Titi au un stil de comunicare similar oamenilor. Potrivit unui studiu publicat in revista britanica "Biology Letters", maimutele Titi folosesc un limbaj de alarma cand au in preajma diversi pradatori. Ele construiesc propopozitii intr-o anumita ordine, in functie de tipul pradatorului si localizarea acestuia.

2. Elefantul Koshik

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Viena, un elefant asiatic pe nume Koshik a invatat sa imite vorbirea umana. Pana acum, vocabularul pachidermului consta in folosirea a cinci cuvinte: annyong (buna), anja (stai jos), aniya (nu), nuo (intinde-te) si choah (bine).

3. Cainele de preerie

Fiecare caine de preerie are vocea sa distincta. Descoperirea le apartine cercetatorilor Kimberley Pollard si Daniel Blumstein, de la Universitatea americana UCLA. Ei afirma ca diferentele de tonalitate sunt asemanatoare celor care exista in vocile umane.

Sursa foto: news.nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului