Animale de companie

#animale de companie #zapada #iarna #caine #viscol #plimbare caine

Cum sa iti plimbi in siguranta cainele pe timp de iarna

Doar pentru ca afara troienele de zapada sunt din ce in ce mai mari si viscolul nu da semne ca s-ar opri, nu inseamna ca nu mai trebuie sa iti scoti cainele din casa pentru obisnuita plimbare. Iata cateva sfaturi pentru a sti cum sa procedezi corect!

1. Jucati-va cu zapada

Asa cum tie iti place sa te joci in zapada, tot la fel de mult adora si cainele tau aceasta activitate. Joaca-te cu el, stropeste-l cu zapada, arunca-i bulgari pe care sa ii prinda etc. Orice exercitiu fizic ii va face bine si va crea o legatura mai puternica intre voi doi.

2. Nu petrece foarte mult timp afara

Evitati sa petreceti prea mult timp afara, altfel cainele tau s-ar putea sa raceasca. Atunci cand tie incepe sa iti fie frig, fii sigur/a ca si lui ii este la fel. Cand temperaturile sunt prea scazute, nu trebuie sa stati mai mult de 10 minute in frig. Ia in considerare posibilitatea achizitionarii unei haine pentru caini.

3. Evita strazile pe care s-a dat cu sare

Daca nu vrei sa se irite la labute, atunci trebuie sa eviti plimbarea pe strazile in care drumarii au actionat cu material antiderapant, in special sare. Plimba-ti cainele pe partea acoperita de zapada, iar dupa ce va intoarceti acasa, sterge-i fiecare labuta cu un prosop.

Sursa foto: globalnews.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea