Animale de companie

#animalute de companie #pisici #superstitii

10 superstitii haioase legate de pisici

Stiai ca in Evul Mediu se credea ca pisicile sunt servitori cu puteri supranaturale ai vrajitoarelor pentru ca fiind animale nocturne, hoinareau mai mult noaptea? In Egiptul Antic erau preoti care tineau pisici in sanctuare si le ingrijeau cu atentie zi si noapte. Preotii interpretau miscarile si comportamentele asa ziselor „pisici sacre” intr-o prevestire al unui eveniment ce se putea intampla in viitor. Iata cateva dintre cele mai interesante si haioase supersitii legate de pisici:

1
Pisicile pot prevedea vremea. Atunci cand o pisica isi spala urechile este semn ca va ploua. In momentul in care o pisica se aseaza langa o sursa de caldura sau sta cu spatele la foc, aceasta prevesteste un val de frig.


2 Daca o pisica isi spala fata si labutele in hol, vin musafiri. In cazul in care pisica se spala pe pragul usii, vei fi vizitat de un preot.


3 O alta superstitie spune ca atunci cand vezi o pisica cu un singur ochi este bine sa scuipi in san si sa-ti pui o dorinta .

4
O pisica ce stranuta este semn de bogatie. O mireasa va avea o casatorie fericita , daca o pisica stranuta langa ea in ziua nuntii.


5 Daca gasesti un fir de par alb pe o pisica neagra vei avea noroc.


6 Nu pasi niciodata peste o pisica pentru ca vei fi insotit de ghinion.


7 Daca o pisica neagra merge pe aceeasi directie cu tine este semn de noroc.


8 Daca o pisica se aseaza pe mormantul cuiva, sufletul mortului a ajuns in iad.

9
Pisicile din vis care te ataca prevestesc dusmani. Iar daca visezi ca esti zgariat de catre o pisica te vei imbolnavi sau vei avea necazuri.

10
Incrucisarea drumului unui cortegiu funerar cu o pisica neagra prezice moartea iminenta a unei rude a decedatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului