Animale de companie

#animalute #pinguini #curiozitati

10 lucruri interesante despre pinguini

Stiai ca cea mai veche fosila de pinguin cunoscuta a fost descoperita in Noua Zeelanda si are o vechime de 62 milioane de ani? Pinguinii fac parte din familia Spheniscidae, un grup de pasari acvative, care nu zboara. Insa, chiar daca pinguinii nu pot sa zboare sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Iata si alte curiozitati legate de aceste animalute fascinante:


1 Pinguinii au doua straturi de pene scurte si indesate si un strat de grasime de sub piele care le tine de cald. Cu toate acestea, unele specii, ca pinguinii regali din Antarctica se lipesc unii de ceilalti pentru a rezista temperaturilor de sub -60o C.


2 Aproape toate speciile de pinguinii se imperecheaza pe viata si nu-si schimba niciodata partenerul. La intalnirea anuala, care se petrece mereu in acelasi loc, perechile se recunosc reciproc dupa sunetele pe care le scot.


3 Pinguinii se inmultesc prin oua. Masculii se ocupa de clocirea oului atunci cand femelele parasesc cuibul, pentru a merge sa se hraneasca.


4 Aceste pasari au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile astfel ca de regula isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura in care aseaza pietricele.


5 Pinguinii regali si imperiali nu-si fac deloc cuiburi. Ei depun oul direct pe pamant sau pe gheata.


6 Isi folosesc aripile rigide si inguste pe post de inotatoare. Si, mai mult de atat, pinguinii sunt foarte buni scufundatori si pot ramane sub apa pana la 18 minute.


7 O cercetare recenta a concluzionat ca pinguinii Adelie se orienteaza dupa pozitia soarelui pentru a-si regasi coloniile.

8
Inainte de a debuta sezonului de imperechere , pinguinii isi schimba penajul vechi cu unul nou si curat.


9 Atunci cand mamele pinguin pierd un pui incearca sa fure un altul iar celelalte femele sar in ajutorul celei atacate.

10
Unele femele, desi aleg un partener pe care il considera un bun tata, se imperecheaza cu un mascul cu gene mai bune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea