Amenajarea casei

#semineu

Vezi ce tip de semineu ti-ar putea oferi un plus de frumusete in locuinta si confort termic!

Un semineu este un dispozitiv construit pentru a oferi caldura intr-o incapere. Este de obicei alcatuit dintr-o camera de ardere si un horn, fiind proiectat sa arda combustibil solid, cum ar fi lemnul sau carbunele.

Seminee pot varia de la modele traditionale, construite din caramida sau piatra, la versiuni moderne, care utilizeaza gaz sau electricitate. in plus fata de functia sa practica de incalzire, un semineu adauga adesea si un element estetic, fiind un punct focal in designul interior al unei locuinte.

Cei care isi doresc un produs estetic si functional când vine vorba despre incalzirea locuintei se pot orienta catre seminee. Cu toate acestea, cea mai buna decizie poate fi luata avându-se in vedere spatiul disponibil din casa, paleta cromatica din camera in care va fi instalat, tipul de material pe baza caruia functioneaza si, bineinteles, intretinerea produsului.

Tipuri de seminee

Se poate vorbi despre mai multe tipuri de seminee, insa acestea pot fi grupate in trei mari familii: seminee deschise, seminee inchise si insertii si semineele pe gaz.

Semineele deschise, sau seminee pe lemne, sunt inca cel mai frecvent tip de semineu din casa. Decorative, acestea sunt apreciate pentru atmosfera lor autentica pe care o aduc intr-o incapere. Un semineu deschis consta intr-o nisa in perete, conectata la exterior printr-un cos de fum. Folosit mai ales ca sursa de caldura suplimentara, acesta nu poate indeplini singur functia principala de incalzire a incaperii in care este instalat.

Semineele inchise constau dintr-o camera de ardere inchisa de o usa de sticla sau de un singur geam. Daca usa sau geamul de sticla este deschis, persoanele din incapere se pot bucura de autenticitatea unui semineu deschis. Daca usa sau geamul este inchis, randamentul este mai mare si ofera caldura suficienta pentru a incalzi o incapere. Instalarea acestui tip de semineu necesita multa munca, deoarece nu poate inlocui un semineu preexistent, dar avantajele sale (design, randament ridicat, curatenie, siguranta) sunt numeroase.

In ceea ce priveste semineul cu insertie, sau semineul incorporat, acesta se instaleaza intr-un semineu deschis, ceea ce reduce volumul de munca necesar. Un semineu cu insertie este un tip de semineu care utilizeaza o unitate de incalzire inserata intr-o structura preexistenta, de obicei un semineu traditional. Aceasta insertie poate fi pe combustibil solid, gaz sau electric si este proiectata pentru a spori eficienta termica si pentru a minimiza pierderea de caldura. Acest tip de semineu este ideal pentru modernizarea si imbunatatirea performantei unui semineu vechi, oferind avantajul unei instalari mai usoare si al unui control mai bun asupra caldurii generate.

Nu in ultimul rând, semineele pe gaz ofera aceeasi atmosfera ca si semineele traditionale pe lemne, datorita flacarilor frumoase pe care le produc. Acestea sunt alimentate de la reteaua de gaze naturale sau de la butelii sau rezervoare de gaz. Reprezinta o sursa de caldura foarte eficienta, desi sunt mult mai putin ecologice si mai putin economice decât alte tipuri de seminee.

Cum poate ajuta oferta magazinului online Utilul?

Magazinul online Utilul ofera o gama larga de produse pentru instalatii, inclusiv seminee clasice si termoseminee, sobe de teracota, si accesoriile necesare, precum cahle, usi, plite, cuptoare, gratare, burlane si coturi pentru cosul de fum. De asemenea, in oferta sa sunt disponibile si sticla termorezistenta si articole pentru curatenie si intretinere.

Foto: https://istockphoto.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea