Amenajarea casei

#inchiriere apartamente #interzicere #inchiriere

Romanilor le este interzis sa mai faca asta incepand cu 1 ianuarie. Risca amenzi uriase

 

Romanii se pot astepta la amenzi mari incepand din acest an in cazul in care nu respecta un anumit lucru in ceea ce priveste locuinta. In 2024 vor fi adoptate noi reguli europene si nationale in acest sens. 

Statisticile arata ca tot mai multi romani au inceput sa ofere servicii de inchiriere a apartamentelor in regim hotelier. In primele zece luni ale anului, peste un milion de turisti au apelat la astfel de servicii. Multi dintre proprietari faca inchirieri fara sa plateasca taxe.

Astfel, din 2024 ei care nu au documentele legale, cum ar fi un certificat de clasificare, nu vor mai putea promova locuintele pe platformele de profil, si in plus vor primi si amenzi usturatoare. In 2023 au fost eliberate doar putin peste 1000  de certificate in baza Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. In primele zece luni din 2023 peste un milion de turisti romani si peste 120.000 de straini s-au cazat in aceste unitati de cazare, potrivit Institutului National de Statistica.

"Pe noi ne deranjeaza cei care nu sunt clasificati sub nici o forma si nu platesc taxe si impozite pentru ca atunci isi pot permite tarife mici neoferind, insa siguranta si uneori nici conditiile pe care le impune o clasificare”, a declarat Dragos Raducan, presedintele Federatiei patronatelor din turismul romanesc.

Din 2024 cei care incalca legea in acest sens  risca amenzi de pana la 50.000 de lei, plus plata taxelor din urma pentru banii nedeclarati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare