Amenajarea casei

#masa #eco #rafturi #scaun #carton #fotolii #sofa

Trend eco: 5 piese de mobilier de design confectionate din carton

Trendul eco, care a cunoscut o dezvoltare considerabila in ultimii ani, si-a facut simtita prezenta si in segmentul designului de mobilier. Nu este de mirare, asadar, ca din dorinta de a crea mobila eco, designerii au recurs la utilizarea unor materiale prietenoase cu mediul inconjurator. Cartonul este doar unul dintre ele si poate fi folosit cu succes pentru a crea piese de mobilier deloc banale.

1 Scaune din carton

Prima intrebare care iti vine in minte, atunci cand iti imaginezi un scaun din carton, este pe deplin indreptatita: materialul poate sustine greutatea corpului? Conform specialistilor in domeniul designului de mobilier, cartonul poate sustine o greutate ridicata, cata vreme ia forma potrivita.

Un exemplu in acest caz sunt scaunele hexagonale din carton, o creatie a brandului australian Karton.

2 Fotolii din carton

Ca dovada a faptului ca din carton pot fi realizate piese de mobilier functionale si creative, deopotriva, au luat nastere o serie de fotolii geometrice confectionate intocmai din acest material eco.

Conform producatorului britanic Lazerian, designul acestor fotolii din carton este inspirat din natura, in mod special de structura complexa a stupului de albine.

3 Sofa din carton

O alta piesa de mobilier interesanta, marca Lazerian, este sofaua din carton. O astfel de creatie complexa include mai bine de 2.000 de componente separate, taiate si lipite manual, fapt care a determinat stabilirea unui pret pe masura: circa 20.000 de dolari.

 

4 Masa din carton

Segmentul creativ al mobilierului confectionat din carton acopera si piese precum masutele de cafea. Creativitatea nu are margini nici in acest caz, drept dovada stand masuta sub forma de casuta de dialog, realizata de catre designerul Leo Kempf. In structura unei astfel de mese din carton intra bucati de carton ondulat, PFL (placi din fibre de lemn) si distantiere.


5 Rafturi din carton

Cartonul poate sustine si carti si obiecte decorative, atunci cand ia forma unor rafturi creative. Un exemplu in acest sens vine din partea designerului Tim Peet, care a confectionat rafturi din bucati tubulare de carton, lipite intre ele.




Foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea