Amenajarea casei

#alcool #chiuveta #smirghel #email #smalt ciobit

Cum sa repari smaltul ciobit al chiuvetelor

Smaltul unei chiuvete, oricat de rezistent ar parea, poate fi ciobit cu usurinta in urma accidentelor casnice. Un vas mai greu scapat in chiuveta si ciocnirea cu alte obiecte duc rapid la sarirea smaltului, care expune structura metalica a chiuvetei la ruginire. Urmeaza sfaturile de mai jos si vei reusi sa repari fara ajutor petele inestetice ale chiuvetelor!

Stratul de smalt cu care sunt finisate chiuvetele din portelan protejeaza metalul si ii confera o suprafata frumoasa, compacta si igienica, care este usor de curatat. Accidentele sau unele produse de curatenie afecteaza suprafata smaltului, care devine mai poros si mai expus ciobirilor.

Din fericire, poti repara chiar tu acasa aceste mici defectiuni ale chiuvetei. Pentru "misiune" ai nevoie de smalt epoxidic bicomponent, spray cu email, smirghel, alcool, acetona si carpe curate.

Smaltul epoxidic bicomponent este disponibil in comert sub forma unei rasini si a unui catalizator care trebuie combinate inainte de aplicare. Sprayul poate fi aplicat direct, in doua straturi.

Pentru rezultate bune, urmeaza urmatorii pasi:

Pasul 1. Spala cat mai bine chiuveta si sterge-o constiincios cu o carpa uscata si curata. Cu un glaspapir, curata bine zona cu probleme. Ai grija insa sa nu zgarii si alte zone ale chiuvetei. Dupa ce ai terminat de curatat, tamponeaza zona cu alcool si lasa sa se usuce.

Pasul 2. Dupa ce ai indepartat rugina si murdaria, vei obtine o suprafata usor rugoasa, pe care emailul nou va adera bine. Pregateste smaltul cumparat, respectand indicatiile de pe eticheta. Aplica apoi smaltul pe chiuveta. Daca zona ciobita este mai mare, este recomandat sa aplici mai multe straturi, lasand timp de uscare intre aplicari.

Pasul 3. Dupa ce smaltul nou aplicat s-a intarit in totalitate, sterge zona cu acetona sau alcool. In acest fel vei indeparta excesul de smalt si alte murdarii. Lasa apoi acetona sa se usuce complet.

Pasul 4. Dupa ce ai reparat chiuveta, este foarte important sa o pastrezi uscata timp de una-doua zile si sa nu dai drumul la apa. De asemenea, este recomandat ca timp de o saptamana de la reparatie sa nu folosesti produse de curatenie.

Dupa aceasta interventie "ca la carte", vei avea o chiuveta nou-nouta, functionala si rezistenta, ca atunci cand ai cumparat-o.

Sursa foto:[//www.blogcdn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului