Amenajarea casei

#renovare apartament #renovarea locuintei #renovarea casei

Trebuie sa renovezi toata casa odata, sau cate o camera, pe rand? Ce spun expertii

Renovarea casei este un proiect complex care presupune mult timp, efort si bani. Atunci cand ai in plan un astfel de proiect inarmeaza-te cu rabdare, fa-ti un plan si abia apoi apuca-te de treaba. In plus, ia in calcul ca atunci cand amenajezi bucataria, baia si dormitorul viata ta va fi data peste cap pentru cateva luni.

Acest proces extrem de lung s-ar putea sa te faca sa te intrebi daca este o idee buna sa renovezi toata casa odata sau cate o camera, pe rand. Atunci cand renovezi toata casa sau apartamentul odata, va trebui sa eliberezi spatiul si sa iei in calcul ca pana cand totul va fi gata si pus la loc va dura destul de mult timp. 

Pe de alta parte, cand renovezi cate o camera o data la cateva luni sau ani vei avea sentimentul ca locuinta ta este de fapt un proiect care nu se mai termina. Casa trebuie sa reprezinte pentru fiecare o mare realizare, nu o povara!

Asadar, ce spun expertii? Cum este mai bine sa renovezi?

Parerea celor mai multi experti in acest domeniu este ca o casa ar trebui renovata toata odata. Renovarea este pana la urma un proces integrat, care implica un proiect, un design, montarea instalatiilor electrice sau sanitare. Atunci cand renovezi toata casa odata ai o privire de ansamblu, lucrurile pot fi mai bine planificate. Totul se face in detaliu, in perioada de timp stabilita, iar costurile sunt mai mici.

Un alt avantaj este acela ca intreaga casa va fi renovata de o singura echipa, care intra in locuinta ta pentru urmatoarele luni, si stie de la inceput care este planul si la ce rezultat va trebui sa ajunga. 

Dar in timp ce renovarea fiecarei camere simultan este varianta ideala s-ar putea ca pentru tine sa nu poata fi o optiune realista. De exemplu, daca te numeri printre cei care pleaca constant in delegatii sau faci economii ca sa il trimiti pe cel mic in tabara in care viseaza sa mearga, renovarea intregii locuinte odata ar putea fi imposibila, fie din cauza programului, ori a bugetului.

In acest caz, varianta de a renova cate o camera pe rand pare mult mai buna! Atunci cand incepi sa renovezi cate o camera vei avea mai mult timp sa te gandesti cum vrei sa arate in final, mai ales ca nu va fi nevoie sa te muti si vei vedea in fiecare zi cum evolueaza lucrarile. In plus, sa aduni toate materialele necesare pentru renovarea unei camere necesita mult mai putin timp. Cand alegi sa renovezi cate o camera, pe rand, specialistii iti recomanda sa prioritizezi lucrarile in functie de camerele pe care le folosesti cel mai des. De exemplu, daca momentul preferat al familiei este acela cand toti se aduna acasa si prepara impreuna cina, este cazul sa incepi renovarile din bucatarie.

Indiferent de modul in care alegi sa iti renovezi casa, fie pe toata odata sau cate o camera pe rand, specialistii iti recomanda sa alegi cu grija echipa care se va ocupa de proiect si sa te asiguri de la inceput ca nevoile tale sunt intelese.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea