Amenajarea casei

#tendinte decoratiuni #decorare usi #decor interior

Uita de peretele accent! Noua moda care face furori!

 

Atunci cand ai in plan redecorarea incaperii, tine cont de cele mai noi tendinte. Este momentul sa uiti de peretele accent, care a facut furori in ultimii ani si sa te orientezi spre noile trenduri. In cazul in care nu te-ai gandit pana acum cum ar arata decorul casei tale cu usile din interior colorate, acum poti sa iei in calcul si aceasta varianta.

Usile interioare vopsite reprezinta cel mai nou trend in materie de decorarea casei si se pare ca va rezista multi ani de acum inainte. Usile colorate fac senzatie deja pe Instagram si Pinterest si sunt tot mai multe persoane interesate de acest nou mod jucaus si colorat de a da viata unei incaperi si de a personaliza spatiul. Mai mult, este ceva mai simplu sa vopsesti usile decat era pana acum sa vopsesti un perete sau intreaga camera.

Specialistii in design interior confirma: tot mai multa lume opteaza pentru usile de interior vopsite, iar moda peretelui accent pare ca va apune in curand. O usa vopsita intr-o culoare, atunci cand este asortata cu un interior in culori neutre si luminoase, iese in evidenta si da un aspect dramatic decorului. In plus, atunci cand renunti la a mai vopsi un perete sau intreaga camera si te rezumi doar usi, vei face si ceva economii.

Cand te hotarasti sa mergi pe ideea aceasta, nu te rezuma la o usa din spatele casei si atat. Orice usa din locuinta poate fi vopsita, inclusiv cele glisante. O culoare vibranta si fresh va da spatiului mai multa personalitate. Un contrast care va atrage intotdeauna atentia este cel realizat cu usile interioare vopsite in negru, in timp ce totul in jur este alb.

In privinta alegerii culorilor pentru usi, va trebui sa te gandesti care este atmosfera pe care o doresti in casa si ce anume vrei sa transmita locuinta ta. O culoare puternica va adauga mai multa energie in spatiu, in timp ce culorile neutre vor da senzatia de liniste si calm. Negrul este cea mai populara nuanta in randul celor care adopta acest trend si se pare ca este si cea mai simpla varianta pentru inceput, atunci cand te decizi sa vopsesti usile din interior. Usile negre reprezinta un mod surprinzator prin care poti adauga personalitate spatiului.

In concluzie, peretii accent nu sunt complet demodati, insa aceasta tendinta va fi abordata putin diferit de acum inainte, sustin expertii in design interior. Peretii accent pe care ii vom mai regasi in viitor, in diferite locuinte, vor fi ceva mai estompati, vor avea putin mai multa textura si nu vor fi doar o pata de culoare contrastanta, asa cum ii stim acum. Dar se poate ca usile interioare vopsite sa fie suficiente pentru a pune in accentul de culoare in incapere. Ramane insa de vazut daca asa va fi!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului