Amenajarea casei

# alegere scane living #scaune living #living

TOP 5 sfaturi pentru a alege un set de scaune perfect pentru living

Pentru foarte multi, livingul este inima casei, locul unde bem o cafea cu prietenii, cream mese de poveste in familie sau ne relaxam privind un film. De aceea, pe langa o canapea confortabila, alegerea unui set de scaune este foarte importanta pentru a crea un spatiu cald si primitor pentru cei dragi. 

 

Desigur, cuvantul perfect poate inseamna pentru fiecare persoana altceva. Totusi, sa gasesti acel set de scaune pentru living inseamna sa tii cont de cateva lucruri: confort, design, material si bineinteles pretul. Toate acestea pot fi alegeri dificile, motiv pentru care am pregatit acest material pentru alegerea si cumpararea scaunelor de living potrivite pentru tine.

1. Masoara zona de luat masa

Inainte de a alege scaunele pentru living, incepe prin a evalua dimensiunea si forma mesei pe care o doresti si mai ales spatiul din living. Acest lucru iti va spune de cate scaune ai nevoie si cate vor incapea de fapt in spatiul de care dispui. Mesele ovale si dreptunghiulare (sau chiar extensibile) pot gazdui mai multe locuri, in timp ce mesele patrate te vor limita la doar 4 scaune.

Inainte de orice achizitie, masoara locul unde vei plasa masa si scaunele, in special inaltimea mesei si grosimea blatului si tine cont de orice alte detalii pe care masa le are, precum forma picioarelor sau sistemul de extensie.

2. Alege stilul de scaune living potrivit

 Dupa ce alegi scaunele de living care au dimensiunea potrivita si din materialul pe care ti-l doresti cel mai mult pentru sufrageria ta, concentreaza-te pe design. Aceasta inseamna sa acorzi atentie culorilor si modelelor care se potrivesc cel mai bine stilului casei casei tale.

Un alt aspect atunci cand alegi scaune de living este stilul. Vrei sa alegi un scaun care sa se potriveasca bine cu masa si decorul tau in ansamblu? Gandeste-te la scaunele clasice din lemn, daca ai o masa traditionala si iti doresti un stil rustic. Incearca scaunele cu picioare metalice si plastic sau piele ecologica pentru un stil mai contemporan. O nota de eleganta si rafinament poate fi adusa livingului cu elegantele scaune tapitate din catifea.

Daca majoritatea mobilierului si vopseaua de pe pereti sunt in culori neutre, cel mai probabil vei dori un set scaune in nuante asemanatoare, de genul bej, alb sau maro deschis. Dar, la fel de bine acesta ar putea fi un mod excelent pentru a adauga putina culoare cu scaune accent care sa aduca o nota de culoare si prospetime camerei. Pe kalenda.ro vei gasi scaune living verzi, portocalii, rosii sau nuante stralucitoare.

Daca iti doresti ceva mai multa personalitate pentru livingul tau si vrei sa iti arati latura distractiva, poti opta pentru un set de scaune multicolore in stil patchwork.

Exista mai multe tipuri de scaune pentru living din care poti alege de exemplu:

  • Scaune tapitate care confera un plus de eleganta si confort;
  • Scaune cu cadru din inox, care dau o nota moderna livingului;
  • Scaune fara brate sau orice tip de scaun fara brate.
  • Scaune tip fotoliu sau orice tip de scaun cu brate.
  • Scaune traditionale, din lemn, cu un spatar dreptunghiular.

3. Opteaza pentru un material rezistent

 Pe langa completarea stilului de design interior al casei tale, exista cativa alti factori care vor influenta ce tip de set scaune va functiona cel mai bine pentru spatiul tau. Materialul scaunelor este unul dintre detaliile la care ne uitam adesea.

Scaunele tapitate pot avea fie material textil, fie piele naturala sau ecologica, fie combinatii dintre acestea. Scaunele tapitate cu material textil tip stofa sunt ideale pentru un living modern, in timp ce catifeaua functioneaza cel mai bine in spatii foarte elegante, sofisticate, in stil clasic.

Tipul de tapiterie depinde de preferintele personale si stilul de viata, daca preferi ceva extra moale si confortabil, alege catifea sau blana artificiala. Daca insa vrei ceva care se curata usor, dar durabil, mergi pe lemn, material textil sintetic sau plastic.

4. Tine cont de bugetul pe care il ai

 Scaunele de living sunt piese de mobilier care merita din plin investitia, deoarece vrei sa reziste greutatii celor care le vor folosi, asa ca este important sa stii ce iti poti permite inainte de a incepe cautarea. Exista o multime de modele disponibile, daca nu iti permiti foarte multe scaune, poti merge pe un set de 4 scaune, ulterior putand completa cu alte 4, in functie de suprafata de la masa.

Pe kalenda.ro vei gasi scaune living la preturi mici care vor aduce acea pata de culoare livingului tau si pe care ti le poti permite.

5. Ia in calcul celelalte piese de mobilier

Cel mai important, asigura-te ca alegi un set de scaune care are proportia potrivita cu restul mobilierului si cu dimensiunea totala a incaperii. Alege scaune care se potrivesc bine cu canapeaua din living din punct de vedere al inaltimii si al designului.

Masoara inaltimea canapelei de la podea, apoi noteaza latimea totala a canapelei, inclusiv sezutul si bratele. Acest lucru te va ajuta sa gasesti scaune care au dimensiuni similare, astfel incat totul sa fie dimensionat corespunzator pentru o potrivire buna.

Scaunele tale nu trebuie sa se potriveasca exact cu restul mobilierului, dar ar trebui sa fie oarecum asemanatoare din punct de vedere al designului. Scopul este sa alegi scaune care sa fie confortabile si functionale si care sa completeze cu stil restul spatiului tau de locuit.

Speram ca ai gasit informatii utile pentru alegerea unui set de scaune perfect pentru livingul tau. Aminteste-ti ca nu exista o alegere corecta sau gresita, trebuie doar sa gasesti ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine si familia ta, iar pe kalenda.ro vei gasi intotdeauna scaune de living la cele mai bune preturi!

FOTO: kalenda.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului